srbija-makedonija

Odbojkaši Srbije poraženi od Amerikanaca

 

Muška odbojkaska reprezentacija Srbije izgubila je danas od branilaca zlatne medalje iz Pekinga, ekipe SAD sa 0:3 (17:25, 22:25, 21:25), u prvoj utakmici Grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu.  Odbojkaši Srbije su meč započeli loše i nesigurno, i na prvi tehnički tajm-aut u prvom setu otišlo se kod vođstva Amerikanaca od 8:4.

Pri rezultatu 18:7 reprezentativci Srbije su se „probudili“ i osvojili tri vezana poena. Tada je usledila bolja igra Srbije, što je ipak samo dovelo do manje razlike u prvom setu koji je završen pobedom SAD od 25:17.

Povezana vest:  SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2011. – FINALNI TURNIR, Trentino u finalu

U igri reprezentativaca Srbije bilo je mnogo grešaka, dok je u iskusnijem, američkom timu odlično funkcionisao dobar blok i servis. Drugi set odbojkaši Srbije su počeli odlično. Marko Podraščanin je bio dobar u bloku i napadu, pa je njegova ekipa povela sa 3:0. Na prvi tehnički tajm aut otišlo se sa 8:6 za srpske olimpijce.

Amerikanci su u drugom setu prvi put poveli sa 19:18, kada je linijski arbitar dosudio sumnjiv aut. Usledilo je pet vezanih poena SAD na servis korektora Klejtona Stenlija (Stanley) koji je bio najbolji u svom timu.

Povezana vest:  SENIORI – VIII SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2012, Trentino i Sada Kruseiro iz Brazila u finalu sutra od 18,00 – Belhatov i Zenit za treće mesto od 14,00 časova

Reprezentativce Srbije nije služio servis kao na startu seta. Trostruki prvaci olimpijskih igara sigurnom igrom su drugi set priveli kraju, ostvarivši rezultat od 25:22.  I u trećem setu Amerikanci su dokazali ulogu favorita. Nastavili su odličnim servisima i dobrim prijemom lopte.

Pri rezultatu 10:4 za Amerikance trener Igor Kolaković je od odbojkaša, iako pri ogromnoj prednosti protivnika, tražio maksimalnu angažovanost, ali su i nakon toga delovali neorganizovano i nemoćno naspram branioca zlata iz Pekinga.  Srpski odbojkaši su se najviše približili Amerikancima na dva razlike 22:20. Tada je američki trener Alan Knajp tražio tajm aut, a poentiranjem Vilijama Pridija prekinuta je serija odbojkaša Srbije pri servisu Podraščanina.

Povezana vest:  Seniori u ponedeljak putuju u Krakov

Amerikanci su imali minimalan broj servis grešaka i osvojili su 16 poena u bloku naspram 11 poena Srbije od kojih je Podraščanin zabeležio čak sedam.  Odbojkaši Srbije će u drugom kolu igrati protiv Tunisa u utorak, 31. jula u 10:30.