kzn_hotel_m_kznTerzić: Ne razmišaljamo o medalji, već o najboljoj igri

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da želi da ekipa odigra što bolje na Svetskom prvenstvu u Japanu i ne da razmišlja o tome kako će da osvoji medalju. Reprezentacija Srbije u četvrtak putuje u Kinu gde će se pripremati za Svetsko prvenstvo do 27. oktobra.

-Naša očekivanja su ista kao i prošli put, mada su očekivanja javnosti mnogo veća. Želimo da odigramo najbolje što možemo, da pokažemo da smo prava ekipa, a ne da razmišljamo o medaljama – rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  „ODBOJKA SUTRA – LOPTE ZA POBEDE“, Podela lopti osnovcima – petak u podne, u 21 gradu u Srbiji

Prema njegovim rečima, na Svetskom prvenstvu igraće reprezentacije Rusije, Brazila, SAD i Italije, koje sa „pravom pretenduju na medalje“.

terzic_kzn_hotel_m-Želimo da pokušamo da ostvarimo najbolji mogući plasman i da ostanemo na Svetskom prvenstvu do poslednjeg dana. Razmišljaćemo o utakmicama onako kako budu dolazile – rekao je Terzić.

On je dodao da će poslednje dane priprema za Svetsko prvenstvo iskoristiti za prijateljske mečeve sa Kinom, kako bi se odbojkašice podsetila na koji način igraju azijske ekipe. Srbija će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi A u Tokiju sa selekcijama Japana, Poljske, Perua, Argentine i Kostarike.

Povezana vest:  Terzić saopštio širi spisak odbojkašica za OI u Tokiju

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić istakla je da se „ekipa ne zadovoljava osrednjim plasmanom i da želi da ponovi uspeh sa prošlog Svetskog prvenstva.

Ženska reprezentacija je na SP 2006. godine osvojila bronzanu medalju.

-Volela bih da od prve utakmice odigramo najbolje što možemo i da stvorimo dobru atmosferu koja će nas nositi do kraja prvenstva. Mislim da su Poljska i Japan dobri rivali u grupi, ali verujem da možemo da se plasiramo u drugi krug – rekla je Nikolićeva.

Povezana vest:  Vizura Vol Art prvak Srbije u konkurenciji pionirki

Jedna od najboljih odbojkašica Srbije Maja Ognjenović naglasila je da je nezahvalno govoriti o prognozama.

-Imali smo naporne pripreme. Poslednji turnir u Italiji pokazao je da možemo ravnopravno da igramo sa ekipama kakve su Rusija ili Italija. Zato očekujem da osvojimo jedno od prva tri mesta u grupi i da se plasiramo u nastavak takmičenja – rekla je Ognjenovićeva.

Svetsko prvenstvo biće održano od 29. oktobra do 14. novembra.