vlada_jovanovic_logo_vel_kznEVROLIGA

Jovanović: Idemo da odigramo što bolje

 

Partizan sutra putuje u Litvaniju na utakmicu sa Žalgirisom u prvom kolu Evrolige, a trener ekipe Vlada Jovanović rekao je da i on i njegovi košaraši žele da odigraju što bolje.

-Mi smo nov tim, to ljudi moraju da shvate…Mladi smo i nemamo iskustva. Siguran sam da ćemo kroz utakmice izrastati i uigravati se. Čeka nas kvalitetan i motivisan protivnik…Mi znamo zašto idemo tamo, da budemo bolji koliko možemo – rekao je Jovanović novinarima.

Trener Partizana rekao je da je novi plejmejker, Amerikanac Oliver Lafajet, imao samo tri treninga, od čega jedan košarkaški i dva šuterska, ali da i tako neuigran znači timu. Kao jedan od najvećih problema, Jovanović je naveo izuzetno uspešnu prošlu sezonu, kada je tim osvojio tri trofeja i igrao na završnom turniru Evrolige.

Povezana vest:  Milojević zadovoljan usponom forme, Džikić kritikovao odbranu

-Biće jako teško otrgnuti se tog utiska ove sezone. Bez obzira što sam u pripremnom periodu pričao da neće uticati i radio na tome, vidi se da taj uticaj postoji. Mi smo sada daleko mlađi nego prošle sezone. Treći smo najmlađi tim u Jadranskoj ligi, a o Evroligi da ne pričam – rekao je Jovanović.

Partizanu fali igrač na poziciji krilnog centra, a novinare je zanimalo kada će se tim pojačati.

-Pratimo stalno tržište i čekamo te poslednje ponude iz NBA. Znam da sve zanima kada će doći četvorka, ali verujte mi da on više fali meni nego svima ostalima. A i Lafajet je došao ne u ‘pet do 12’, nego ‘u 12 i pet’ – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Američki mediji: Lebron Džejms četvrti put MVP u NBA

Najstariji prvotimac Partizana Dušan Kecman rekao je da je svestan da je svima u glavi „fajnal for“ iz prošle sezone, ali da navijači moraju da budu svesni koliko je ekipa promenjena.

-Ekipa je, kao i uvek, promenjena. Biće vremena za uigravanje i dolazak do nivoa na koji smo navikli i koji igranje u Partizanu zahteva…Žalgiris je kvalitetna ekipa…a mi ćemo dati sve da popravimo utisak iz prošlog kola Jadranske lige – rekao je Kecman.

Povezana vest:  Utakmica Partizan - FMP prekinuta zbog vredjanja Filipa Čovića

Uprkos brojnim novim igračima, atmosfera u timu je konstanto dobra.

-Atmosfera je odlična i mislim da to ne treba ni pominjati. To je naš zaštitni znak i sigurno jedan od ključeva za sve uspehe Partizana. Ima mnogo igrača koji nisu nikad igrali Evroligu. Mi stariji igrači, ja, Pera (Petar Božić), Jan (Veseli) tu smo da uputimo ostale – rekao je Kecman.

Partizan nema većih problema sa povredama, a posle večerašnjeg treninga znaće se kojih 12 igrača će putovati u Litvaniju. Utakmica Partizan-Žalgiris igra se u četvrtak od 18.45.