rakocevic_promocija

Rakočević želi da završi karijeru sa titulom u Zvezdi

 

Iskusni košarkaš Igor Rakočević rekao je danas da se vratio u Crvenu zvezdu kako bi sa klubom u kojem je ponikao osvojio titulu i izborio plasman u Evroligu.  On je potpisao ugovor na dve godine sa crveno-belima, za koje je nastupao od 1995. do 2000. godine i u sezoni 2003/2004.

-Zadovoljstvo mi je što sam se vratio u klub za koji me vežu jako lepe uspomene. Bila mi je velika želja da karijeru završim u Zvezdi, klubu koji najviše volim – rekao je 34-godišnji bek novinarima u prostorijama Zvezde na Malom Kalemegdanu.

Rakočević je pored Zvezde igrao još za Budućnost, Minesotu, Pamesu, Real Madrid, TAU, Efes i Sijenu.

Povezana vest:  Basketaši Novog Sada osvojili titulu svetskog prvaka

-Imao sam lepu, ali izuzetno tešku karijeru i želim da je završim titulom i plasmanom u Evroligu. Kada to ostvarim moći ću da kažem da sam imao uspešnu karijeru – istakao je Rakočević.

On se potom zahvalio predsedniku crveno-belih Nebojši Čoviću, za kojeg je rekao da je beogradski klub vratio na noge posle teških godina krize.

-Imamo jak tim, nekoliko iskusnih igrača i publiku koja se u sve većem broju vraća na utakmice. Zvezda ima tim da napadne sve trofeje, ali je to mukotrpan proces i ne mogu ništa da obećam, osim da ću dati maksimum – dodao je Rakočević, koji će kao i ranije nositi dres sa brojem osam.

Povezana vest:  Leo Vesterman pokidao ligamente kolena

Na pitanje novinara da li je bilo ponuda od nekih drugih klubova iz Srbije, Rakočević je rekao da je „bilo priče“ sa Radničkim iz Kragujevca.

-Bilo je priče sa Radničkim zbog mog prijatelja Miroslava Nikolića, koji je izvrstan čovek i trener. Zbog njega bih igrao bilo gde, ali je moja ljubav prema Zvezdi bez premca – istakao je on.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović kazao je da će Rakočević iduće sezone biti kapiten.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vatromet koševa u Oklahomi

-Potpisali smo ugovor na dve godine, a kada okonča karijeru želimo da Igora (Rakočevića) postavimo na mesto sportskog direktora, jer je Zvezdi potrebna legenda. Ovim smo okončali jednu fazu projekta – dodao je on.

Čović je kazao i da se Rakočević dolaskom u Zvezdu „odrekao velikih materijalnih sredstava, koje je mogao da dobije bilo gde u Evropi, pošto je njegov ugovor ovde znatno manji“.  Košarkaši Zvezde jutros su otisli na Zlatibor, gde će se naredne dve nedelje spremati za start nove sezone.

Rakočević i Amerikanac Elton Braun, koji je danas došao u Beograd, ekipi će se pridružiti u ponedeljak, 27. avgusta.