zatvaranje_sportskog_kampa_u__kucevu_(7)

Procter & Gamble, inicijator kampanje “Hvala ti mama” svečano zatvorio sportski kamp u Kučevu

Procter & Gamble, ponosni vlasnik brendova Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Pantene®, Fairy®, Lenor®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette® i Braun®, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i kao deo kampanje “Hvala ti mama” u Srbiji organizovao je sportski kamp u Kučevu, sa ciljem da promoviše razvoj mladih kroz sport i da oda priznanje Mamama koje su zaslužne za postizanje uspešnih rezultata njihove dece, kao što smo imali prilike da vidimo da iza uspešnog sportiste stoji još uspešnija mama.

Povezana vest:  BADMINTON, Orlovi sve uspešniji, dve medalje za Srbiju

Sportski kamp u Kučevu trajao je 8 dana, od 19-26 avgusta. Tokom ovog perioda olimpijci Srbije kroz prezentovanje olimpijskih vrednosti naučili su mališane sve o sportu, I o važnosti sporta za njihov fizički i psihički razvoj.

U kampu je boravilo 100 dece koja su izabrana putem nagradne igre koju je organizovao P&G kroz svoje brendove Pampers®, Ariel®, Always ®, Fairy®, Lenor®, Blend a Med®, Duracell®, Head & Shoulders®, Gillette® i Bonux®.

Uz najbolje trenere deca su učila da igraju fudbal, odbojku, rukomet, košarku, vaterpolo ali takođe kroz edukativne radionice saznali su i sve o važnosti sporta, drugarstvu, fer igri i timskom radu.

Povezana vest:  BIATLON, Nojner se povlači sledeće godine

“P&G je svestan koliko su sportske aktivnosti važne za psihički i fizički razvoj dece. Na početku godine sproveli smo istraživanje koje je pokazalo da 43% dece uzrasta od 2 18 godina se uopšte ne bavi sportom. Kao partner Olimpijskog komiteta Srbije želimo da motivišemo roditelje da više uključe svoju decu u sport. Zbog toga smo im omogućili da njihova deca borave u ovom kampu” , izjavila je Tatjana Harms, P&G menadžer komunikacija.

“Više generacija naših sportista je dokazalo koliko je sport bitan u razvoju mladih. Kada sportisti imaju podršku svojih roditelja, onda su rezultati sigurno još bolji. Kroz ovakve programe želimo da naučimo što više dece da vole sport, da se bave sportom i vode zdrav način života“, izjavio je Nikola Kuljača, predsednik Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija dobila jedan ženski tandem na žrebu kadetskog SP u Detenhajmu

Mame naših poznatih sportista, Vesna Španović, mama Ivane Španović i Gospava Filipović, mama Filipa Filipovića prisustvovale su svečanom zatvaranju sportskog kampa u Kučevu i pozdravile su podršku mamama.

Deci bez roditeljskog staranja iz Kamenice i deci sa posebnim potrebama iz doma Drinka Pavlović takođe je bio omogućen boravak u sportskom kampu, jer samo zajedno možemo da poboljšamo život kroz sport!