marina_miljkovic_1 (2)

Maljković: Grupa je teška, ali borićemo se žestoko

 

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas, posle žreba u Parizu, da će nacionalni tim pružiti maksimum i igrati hrabro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2013. godine.

-Kad su ovakve prilike u pitanju nema lakih rivala, pogotovo ne lakih grupa, jednostavno žreb je tako hteo da bude. Naša grupa je jaka, ona sa kojom se ukrštamo veoma nezgodna. Bez obzira na protivnika, Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati isto -hrabro i snažno. Borićemo se žestoko i pružiti maksimum na svakom meču – rekla je Maljkovićeva, a preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Povezana vest:  SUPERLIGA, Partizan ubedljiv protiv Crvene zvezde

Najbolje srpske košarkašice igraće u C grupi u Trelazeu zajedno sa selekcijama Francuske, Velike Britanije i Letonije.

-O selekciji Francuske je suvišno trošiti reči, Velika Britanija je na Igrama u Londonu zabeležila svih pet poraza, ali je namučila sve rivale, do poslednjih minuta bila u igri za pobedu. Letonija je takođe kvalitetna ekipa koja ima bar pet-šest ozbiljnih igračica – dodala je Maljkovićeva.

Povezana vest:  Šampioni sveta: Ministarka hvala, sad nam pomozite

Potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku Ana Joković takođe smatra da je Srbija izvukla tešku grupu.

-Francuska je osvojila srebrnu medalju u Londonu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Selekcija Letonija je poslednjih deset godina redovan učesnika EP i nikako nije za potcenjivanja. Imamo dovoljno vremena da se organizujemo i što bolje pripremimo – rekla je Joković.

Ona je dodala da je ženska košarka u Srbiji na putu povratka na staze stare slave, ali da je potrebno strpljenje.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Rusija bolja od Grčke, Litvanija bez poraza završila prvu fazu u Turskoj

-Vratili smo se na veliku scenu, imamo mlad tim za koji bi bio uspeh da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva. Nadamo se da će se oporaviti povređene igračice koje nisu igrale u kvalifikacijama i da će do početka šampionata u Francuskoj nacionalni timbiti još jači – poručila je Joković.

Premijerni duel na šampionatu srpske košarkašice odigraće 15. juna protiv Velike Britanije, dan kasnije sledi okršaj sa domaćinom Francuskom, a 17. juna susret sa selekcijom Letonije.