FUDBALSKA-LOPTA
Uhapšeni navijači koji su napali policiju

Policijska uprava Smederevo saopštila je da su sinoć u 21 sat uhapšeni i zadržani navijači iz Smedereva, Aleksandar Nerandžić (21) i Marko Malobabić (26), koji su juče, nakon završetka prvog poluvremena utakmice FK „Smedevo“ i FK „Radnički 1923“ izazvali nerede i napali pripadnike policije.
Oni su osumnjičeni da su izvršili krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, tako što su fizički nasrnuli na pripadnike policije i zadali im više udaraca, oko 17:20. Tom prilikom povređeno je pet policajaca i tri navijača.
U saopštenju se navodi da je grupa domaćih navijača, u pauzi između dva poluvremena, sa severne tribine stadiona krenula ka tunelu koji vodi do svlačionica, vređajući igrače i rukovodstvo FK „Smederevo“, kao i sudije.
Policija je odmah formirala kordon, kako bi zaštitila učesnike utakmice, a komandir voda Interventne jedinice je navijačima izdao naređenje da se odmaknu. Tada ga je Nerandžić odgurnuo i udario nogom još jednog policajca.
Kako bi pomogla u sprečavanju nereda, druga jedinica policije je ušla na severnu tribinu, nakon čega su navijači počeli da se povlače, dok je njih nekoliko ostalo kod zaštitne ograde i pokušalo da je sruši.
Dok je policija potiskivala navijače ka svojim mestima, Nerandžić je nogom udario još dva policajca, dok su ostali lomili stolice i gađali ih. Tada su pripadnici policije bili prinuđeni da upotrebe službene palice, a osumnjičeni Malobabić je drškom od navijačke zastave dva puta udario po glavi jednog policajca. Policijski službenici su pokušali da iz grupe izdvoje Nerandžića, međutim ostali navijači su ih odgurnuli i odvukli ga ka sredini grupe.
Tada se situacija smirila, a policija vratila na svoje položaje. Sva povređena lica su zadobila lake telesne povrede, a policija nastavlja intenzivan rad na identifikaciji ostalih učesnika nereda, protiv kojih će, takođe, podneti odgovarajuće krivične prijave, navodi se u saopštenju policije, sa kojim se saglasio i istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić.

Povezana vest:  Goebel sutra u Zvezdi