LOGO_KV_ZA_SP_2014

SENIORKE I SENIORI – KVALIFIKACIJE ZA SP 2014.
Finalisti EP 2013. direktno na SP 2014. – seniori i seniorke Srbije u III rundi
 
Finalisti XXVIII EP 2013. u obe konkurencije izboriće direktan plasman na XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Italiji, odnosno na XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Poljskoj. Iz Evrope (CEV) će na SP 2014. u konkurenciji odbojkašica igrati deset selekcija, uključujući i Italiju, organizatora Prvenstva, a u konkurenciji odbojkaša, na SP 2014. igraće devet reprezentacija, uključujući i Poljsku domaćina šampionata.
Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je sistem takmičenja u kvalifikacijama, u kojima će nastupiti 30 reprezentacija u ženskoj i 34 selekcije u muškoj konkurenciji. Direktan plasman u III rundu kvalifikacija izborilo je po 13 selekcija u obe konkurencije.
U konkurenciji odbojkašica, plasman u III rundu izborili su: Srbija, Turska, Nemačka, Poljska, Rusija, Holandija, Češka, Bugarska, Francuska, Španija, Rumunija, Azerbejdžan i Hrvatska.
U konkurenciji odbojkaša, plasman u III rundu izborili su: Srbija, Rusija, Bugarska, Italija, Nemačka, Francuska, Finska, Slovačka, Španija, Turska, Portugalija, Češka i Holandija.
U II rundi kvalifikacija igraće 16 reprezentacija podeljenih u četiri grupe u konkurenciji odbojkašica, odnosno 20 selekcija podeljenih u četiri grupe u konkurenciji odbojkaša.
II runda kvalifikacija za SP 2014. odigraće de od 23. – 26. maja 2013. Plasman u III rundu kvalifikacija, u obe konkurencije, izboriće 7 do 9 reprezentacija, u zavisnosti od rezultata na EP 2013.
III runda kvalifikacija za SP 2014. odigraće se od 15. – 18. maja 2014. i u obe konkurencije će igrati 20 reprezentacija podeljenih u pet grupa.
Plasman na XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica iz III runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.
Plasman na XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša iz III runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.
XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica, odigraće se u Italiji. Utakmice će se igrati u Rimu i Milanu, a za preostala četiri mesta kandidati su Verona, Trst, Modena, Ankona i Bari. Na XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Italiji, igraće 10 reprezentacija iz Evrope, uključujući i organizatora.
XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, odigraće se u Bidgošću, Katovicama, Krakovu, Gdanjsku, Lođu i Vroclavu, u Poljskoj. Na XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Poljskoj, igraće devet reprezentacija iz Evrope, uključujući i organizatora.
Povezana vest:  SENIORI – 48. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Novi Pazar Junior na Finalnom turniru Kupa Srbije