atletika_krusevac

Projekat Dečija atletika i u Kruševcu

 

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov prisustvovali su danas, 17. oktobra potpisivanju ugovora o doniranju atletske opreme za fiskulturne sale u Kruševcu.

Dečija atletika je projekat Svetske atletske federacije IAAF, u okviru koga će Ministarstvo omladine i sporta finansirati 10 kompleta atletske opreme za opremanje fiskulturnih sala koji će preko lokalnih atletskih klubova biti distribuirani u 10 gradova Srbije. Cilj projekta, kojim Ministarstvo omladine i sporta podržava jedan od prioriteta Strategije razvoja sporta – školski sport, je uključivanje dece od 1. do 4. razreda osnovnih škola u programe bavljenja atletikom, koja predstavlja osnovu fizičkog vaspitanja dece.

Povezana vest:  Atletska kuća otvara svoja vrata

atletika_krusevac_perun

Potpisan je ugovor između Atletskog saveza Srbije i Atletskog kluba Kruševac o sprovođenju projekta „Dečija atletika“. Kruševac je šesti od 10 gradova koji će ove godine potpisati ugovore sa ASS i kome će Savez donirati novčana sredstva i opremu koja je posebno dizajnirana i priklađena uzrastu za koji je namenjena.

Ugovor su potpisali Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i Sekretar Atletskog kluba Kruševac Goran Begović koji je istakao je da je donacija klubu veliki podstrek za dalji rad i razvoj kako atletike, tako i ostalih sportova.

Povezana vest:  Sve je spremno za 26. Beogradski maraton 2013.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković objasnio je da je oprema namenjena deci uzrasta od sedam do 11 godina, čija je vrednost 250.000 dinara, a Atletskom klubu Kruševac biće donirano i 100.000 dinara, jer je cilj da projekat, zakoji je ministarstvo izdvojilo dva miliona dinara, bude besplatan.

„Naš cilj je da deci objasnimo koliko je važno baviti se sportom, kao i da ih naučimo zdravim stilovima života“, kazao je Branković i dodao da mu je drago što ćče projekat zaživeti u Kruševcu, koji je grad sporta.

Državni sekretar Predrag Peruničić istakao je da će Ministarstvo omladine i sporta i u budućnosti, kao i do sada nastaviti da ulaže u decu i školski sport, što je, kako je naveo jedan od prioriteta ministarstva.

Povezana vest:  U subotu Trka uz Toranj na Avali

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić zahvalio se ministarstvu i Atletskom savezu Srbije u ime sve dece koja se bave atletikom na donaciji i na tome što je baš Kruševac izabran da bude jedan od 10 gradova u kojima će se projekat Dečija atletika sprovoditi.

Delegacija Ministarsva omladine i sporta, u kojoj je bio i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković obišli su i stadion u Kruševcu, na kome će do kraja sledeće godine biti izgrađena dva fudbalska terena sa pomoćnim objektima.