milan_stankovic_eurosongEUROSONG 2010

Vučinić-Lučić:Sedam može biti srećan broj

 

Milan Stanković će sa pesmom Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“ nastupiti sedmi u prvom polufinalu „Pesme Evrovizije“, a predstavnica za odnose sa javnošću RTS-a Duška Vučinić- Lučić ocenila je da je bolje što naš predstavnik nastupa kasnije i da je uverena da će „sedam“ biti „srećan broj“.

Vučinić-Lučić, koja je na današnjem žrebanju izvukla „wild card“ i time po drugi put omogućila srpskoj delegaciji da izabere redosled nastupa na „Evrosongu“, rekla je Tanjugu da nisu imali veliki izbor i da je između prvog i osmog mesta nastupa, sedam „lep broj koji može doneti uspeh našem predstavniku“.

Povezana vest:  Kultni bendovi i nove muzičke snage na Addiko Fusion bini EXIT festivala

Ona je podsetila da je 2008. godine, kada je domaćin „Evrosonga“ bio Beograd, srpska delegacija takođe birala redni broj pod kojim će u finalu nastupiti Jelena Tomašević i tada je, kao pretposlednji takmičar, osvojila visoko šesto mesto.

Vučinić-Lučić je napomenula da je ponovno izvlačenje „wild card“-a od strane srpske delegacije pozdravljeno velikim aplauzom u Oslu.

Srpska delegacija je juče obišla „Telenor arenu“, u kojoj će se od 25. do 29. maja održati 55. takmičenje za izbor „Pesme Evrovizije“ i prisustvovala sastancima šefova delegacija zemalja učesnika na kojima su predstavljeni raspored i termini svih važnih aktivnosti, uključujući sve probe i medijske događaje, i kreativni koncept ovogodišnjeg takmičenja.

Povezana vest:  Converse vodi najzabavnije društvo u Holandiju na Lowlands!

Komentarišući atmosferu u Oslu, Vučinić- Lučić je rekla da se Norvežani u mnogome pozivaju na Beograd kao „najboljeg organizatora ‘Evrosonga'“, s tim što kada je u pitanju bina i prateća tehnička oprema, smatraju da je Moskva prošle godine fascinirala Evropu.

-Potrudili su se da ovogodišnji Evrosong bude na nivou kakav zaslužuje i to zaista vidimo na svakom koraku – dodala je ona.

Vučinić-Lučić je istakla da se u Norveškoj sa velikim nestrpljenjem očekuje dolazak Gorana Bregovića i da su komentari delegacija mnogih zemalja o novom izboru srpskog predstavnika pozitivni.

Povezana vest:  „Teorija zabave" – Nikola Vranjković ima novi EP

-Ne samo kada je zemlja domaćin u pitanju, nego i ostale zemlje učesnice smatraju da je Srbija odabrala izuzetno dobar način ovogodišnjeg predstavljanja – rekla je ona.

Naglašavajući da je još rano bilo šta prognozirati, Vučinić-Lučić je još jednom skrenula pažnju da se naša pesma, pored mnoštva balada koje dominiraju na ovogodišnjem takmičenju, izdvaja, a o tome svedoče i komentari da Bregovićeva kompozicija „Ovo je Balkan“ nosi „neku posebnu energiju“.