milan_stankovic_eurosongEUROSONG 2010

Vučinić-Lučić:Sedam može biti srećan broj

 

Milan Stanković će sa pesmom Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“ nastupiti sedmi u prvom polufinalu „Pesme Evrovizije“, a predstavnica za odnose sa javnošću RTS-a Duška Vučinić- Lučić ocenila je da je bolje što naš predstavnik nastupa kasnije i da je uverena da će „sedam“ biti „srećan broj“.

Vučinić-Lučić, koja je na današnjem žrebanju izvukla „wild card“ i time po drugi put omogućila srpskoj delegaciji da izabere redosled nastupa na „Evrosongu“, rekla je Tanjugu da nisu imali veliki izbor i da je između prvog i osmog mesta nastupa, sedam „lep broj koji može doneti uspeh našem predstavniku“.

Povezana vest:  Festival "Belgrejd koling" dobija i četvrto veče

Ona je podsetila da je 2008. godine, kada je domaćin „Evrosonga“ bio Beograd, srpska delegacija takođe birala redni broj pod kojim će u finalu nastupiti Jelena Tomašević i tada je, kao pretposlednji takmičar, osvojila visoko šesto mesto.

Vučinić-Lučić je napomenula da je ponovno izvlačenje „wild card“-a od strane srpske delegacije pozdravljeno velikim aplauzom u Oslu.

Srpska delegacija je juče obišla „Telenor arenu“, u kojoj će se od 25. do 29. maja održati 55. takmičenje za izbor „Pesme Evrovizije“ i prisustvovala sastancima šefova delegacija zemalja učesnika na kojima su predstavljeni raspored i termini svih važnih aktivnosti, uključujući sve probe i medijske događaje, i kreativni koncept ovogodišnjeg takmičenja.

Povezana vest:  Najprodavaniji singlovi i albumi u Velikoj Britaniji

Komentarišući atmosferu u Oslu, Vučinić- Lučić je rekla da se Norvežani u mnogome pozivaju na Beograd kao „najboljeg organizatora ‘Evrosonga'“, s tim što kada je u pitanju bina i prateća tehnička oprema, smatraju da je Moskva prošle godine fascinirala Evropu.

-Potrudili su se da ovogodišnji Evrosong bude na nivou kakav zaslužuje i to zaista vidimo na svakom koraku – dodala je ona.

Vučinić-Lučić je istakla da se u Norveškoj sa velikim nestrpljenjem očekuje dolazak Gorana Bregovića i da su komentari delegacija mnogih zemalja o novom izboru srpskog predstavnika pozitivni.

Povezana vest:  BELGRADE CALLING 2012, Metal spektakl Ozija Ozborna i Kalta na Ušću (FOTO)

-Ne samo kada je zemlja domaćin u pitanju, nego i ostale zemlje učesnice smatraju da je Srbija odabrala izuzetno dobar način ovogodišnjeg predstavljanja – rekla je ona.

Naglašavajući da je još rano bilo šta prognozirati, Vučinić-Lučić je još jednom skrenula pažnju da se naša pesma, pored mnoštva balada koje dominiraju na ovogodišnjem takmičenju, izdvaja, a o tome svedoče i komentari da Bregovićeva kompozicija „Ovo je Balkan“ nosi „neku posebnu energiju“.