teniserke_ministarka_predednik 
Predsednik Nikolić primio srpske teniserke

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas srpsku žensku tenisku reprezentaciju i čestitao joj osvajanje drugog mesta u FED kupu.
Osim igračica Ane Ivanović, Jelene Janković, Bojane Jovanovski i Aleksandre Krunić i selektora Dejana Vraneša u delegaciji TSS bili su počasni predsednik Slobodan Živojinović, kao i ministarka sporta Alisa Marić.
-Imali smo sjajnu nedelju iza sebe, bile smo zaista složne, ali ostaje žal što nismo došle do trofeja.Svakako da nam je cilj da u narednim godinama osvojimo FED kup. I ove godine smo pokazali da imamo kvalitet za to. Znamo da će biti teško, ima dosta dobrih ekipa, ali daćemo sve od sebe – rekla je Ivanovićeva, koja danas slavi 25. rođendan.
Jankovićeva je takođe istakla da je drugo mesto na svetu veliki uspeh.
-Ponosna sam na ekipu, već 12 godina sam u reprezentaciji i znam koliko je truda i rada uloženo u rezultate. Nadam se da će u budućnosti biti prilike za još bolji rezultat – poručila je ona.
Teniserke nisu htele da odgovaraju na pitanje novinara o sukobu sa medijima posle poraza u Pragu od Češke, ali je tu situaciju prokomentarisao selektor Vraneš.
-Malo je pogrešno protumačeno, pa je ispalo da sada to stavlja u drugi plan veliki rezultat koji smo napravili. Hvala devojkama na svemu, nije nam lako posle ovog poraza, ali nam je drago zbog podrške predsednika. Ovaj tim svakako ima perspektivu – poručio je on.
Srbija je minulog vikenda u finalu FED kupa u Pragu izgubila od Češke sa 3:1.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Đoković preko Iznera do finala u Indijan Velsu