Stena&Kotur_Foto_1

Predstava: „STENA I KOTUR“ u sredu, 07. novembar 2012. u 20:00m DOB//Amerikana

„Stena i kotur“ je jedinstvena scenska postavka, koja u sebi kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up-a i koncerta. U predstavi učestvuje dvoje glumaca i trojica muzičara koji izvode živu muziku (Dušan Bezuha na gitari, Branko Isaković basista i Dejan Nikolić bubnjar).

Tekst su zajedno napisali Dr Aleksandar S. Janković i Vladimir Aleksić. Pisali su, zapravo, odvojeno, a onda su spojili ono što su uradili.

Povezana vest:  Dvanaest godišnjih doba u Kombank dvorani 25. oktobra

Naslov „Stena i kotur“ je direktni, sirovi i surovi prevod engleskog termina „rock and roll“. Ponekad stvari treba nazvati pravim imenom.

Glavni lik (Đavo, igra ga Danijel Sič) nam priča istoriju rokenrola želeći da nas ubedi da odustanemo od života bez kreativnosti. U tome mu pomažu Mala (Jelena Gavrilović) i Bend „Stena i kotur“.

Kroz predstavu saznajemo mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i iz biografija muzičkih velikana i slušamo u originalnom izvođenju neke od najznačajnijih rokenrol pesama.

Povezana vest:  Obnova romantične komedije Dolce vita

Predstava traje oko 100 minuta i ima jednu pauzu.

Posebno je zanimljivo što „Stena i kotur“ ponekad ima i goste, pa publika ne zna koje će izvođenje predstave gledati – predstava se menja, a sa njom i učesnici.

Po tekstu  dr Aleksandra  S. Jankovića i Vladimira Aleksića//Režija: Vladimir Aleksić//Igraju: Jelena Gavrilović i Danijel Sič

Cena ulaznice: 666 din.

Povezana vest:  Vitezovi sveta u manastiru "Manasiji"