dejan_stankovic

Materaci: Zidan i Stanković u idealnom timu

 

Bivši italijanski fudbaler Marko Materaci imenovao je danas Dejana Stankovića i Francuza Zinedina Zidana kao neke od igrača sa kojima mu je bilo najbolje, ali i najteže da igra tokom 18. godišnje karijere.

-To su Žulio Cezar, Maikon, Fabio Kanavaro, Materaci, Kristijan Kivu, Đenaro Gatuzo, Dejan Stanković, Danijele de Rosi, Antonio Kasano, Zinedin Zidan i Samjuel Eto – kazao je Materaci italijanskim medijima.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Čile i Švajcarska u derbiju drugog kola H grupe

On je sa većinom pomenutih fudbalera bio saigrač, što u Interu, što u reprezentaciji Italije.

Ipak, najveće iznenađenje predstavlja Zidan, pošto je Materaci sa njim imao konflikt u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

Materaci je na kraju završio sa pobedničkim peharom, a Zidan sa isključenjem u poslednjoj utakmici u prebogatoj igračkoj karijeri.

-Zašto Zidan? On ima svoje mesto u mom srcu. Zahvaljujući njemu sam osvojio Svetsko prvenstvo – u svom stilu objasnio je Materaci.

Povezana vest:  Strah od incidenata: Otkazan duel Makabija i Paderborna

On je dodao da je portugalski trener Žoze Murinjo sjajan stručnjak, za razliku od Španca Rafe Beniteza.

-Murinjo je broj jedan. Njegova tajna je u tome što se svaki igrač osećao kao deo tima, zajedničkog projekta. Posle osvajanja LŠ u Madridu pre dve godine, rekao mi je da ide iz Intera. Odgovorio sam mu da mi se ne sviđa što me ostavlja sa Benitezom. Sa Špancem se nisam slagao, naterao me je da sklonim slike sa Murinjom iz svog ormarića u svlačionici. Benitez je mislio da zna sve, a plašio se sopstvene senke – zaključio je Materaci.

Povezana vest:  Luis Fernandez preuzeo reprezentaciju Izraela