FUDBALSKA-LOPTA
U toku rekonstrukcija Omladinskog stadiona u Pirotu
U okviru prekogranične saradnje Srbije i Bugarske u Pirotu se rekonstruiše Omladinski stadion koji se finansira sredstvima iz IPA fondova Evropske unije od oko 250.000 evra.
Partnerska opština je Pravec u Bugarskoj.
Koordinator projekta „Promocija prekogranične saradnje kroz razvoj socijalno-sportske infrastrukture u opštinama Pirot i Pravec“ I direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević rekao je da je Omladinski stadion poslednjih nekoliko godina dosta ruiniran i zarastao u korov jer nije bio korišćen.
-Promoter te saradnje (opština) biće košarkaški trener Svetislav Pešić, koji je prve sportske korake načinio upravo na tom stadionu. Uradili smo zajedničku strategiju razvoja oba grada u naredne četiri godine. Ovde će se održavati razne sportske i kulturne manifestacije – kazao je Đorđević.
Prema njegovim rečima, Pešić na Omladinskom stadionu planira da otvori Međunarodni trening centar za košarkaše na kome će se izdavati košarkaške licence.
-Omladinski stadion je bio kultno mesto u Pirotu na kome su stvoreni pirotski rukomet, košarka i odbojka. Na njemu su svoje prve sportske korake načinili mnogi poznati pirotski sportisti poput košarkaša ib trenera Svetislava Pešića i Dragana Muse Mladenovića, jedinog olimpijca (iz Pirota) koji je igrao za rukometnu reprezentaciju Jugoslavije, košarkaškog trener Zvonimira Minčića Čavdara – rekao je Đorđević.
Rok za završetak rekonstrukcije Omladinskog stadiona je kraj januara iduće godine. Do sada su izgrađene poslovne zgrade, a trenutno se grade tribine i sportski tereni.
Pored Omladinskog stadiona, u okviru porekogranične saradnje u naselju „Tanasko Rajić“ u Pirotu izgrađeno je dečje igralište. Vrednost je 120.000 evra, a partnerska opština je Montana.
Realizovan je i projekat podizanja kapaciteta lokalne uprave. Vrednost ta tri projekta je oko 500.000 evra.
Povezana vest:  NHL, Anahajm i Vankuver ubedljivi domaćini