prljavo_kazaliste_arena_2012 (1)

“Prljavo kazalište” u skoro punoj Kombank arena

 

Poznata hrvatska grupa “Praljavo kazalište” održala je večeras koncert u skoro punoj Kombank areni, što je njihov prvi nastup u Beogradu posle 26 godina.

Uz vidno pojačano obezbeđenje oko Arene, pola sata pre početka koncerta formirali su se redovi ispred ulaza, pa je predgrupa “Radio Luksemburg” svirala u polupraznoj hali.

Koncert “Prljavog kazališta” počeo je u 21 čas odbrojavanjem 10 sekundi na video bimu, čemu se pridružila i publika.

Zatim se oglasio Radio Dubrava “ “Tačno je 21 čas”, čuo zvuk lomljenja kamena i stakla, let helikoptera da bi nakon ispisivanja imena benda na video bimu, praćeni svetslosnim efektima sa pokretnih reflektora, na binu izašli članovi “Praljavog kazališta” dočekani vrištanjem publike.

Povezana vest:  Andrea Bocelli će nastupiti u praznoj Milanskoj katedrali

Na početku su izveli pesmu “Ljubav je” sa novog albuma “Možda dogodine”, a zatim su prešli na hitove – “Dobar vetar u leđa”, “Sve je lako kad si mlad”, na šta je publika poskakala sa sedišta, “Kiše jesenje”, “Šteta što je kurva”“

Nakon novih pesama “Đevojka od milijun dolara” i “Baš kad nije vrijeme”, posetioci, koji su ispunili parter, donje i dobar deo gornjih tribina, horski su sami otpevali “Ma kog me Boga za tebe pitaju”.

Nastavili su da “pomažu” pevaču Mladenu Bodalecu u izvođenju miksa refrena poznatih balada: “Tu noć kad si se udavala”, “Na badnje veče”, “Ako tražiš nekog”“

Povezana vest:  Novi atraktivni Urban Sessions koncerti na Kalemegdanu: Nouvelle Vague 22. juna i Chet Faker 26. juna

Gitarista Jasenko Houra otpevao je “Heroj ulice”, a bio je i zadužen za komunikaciju sa publikom, pa je čak uspeo više mladića da nagovori da svuku majice, pošto su ih devojke nađačale u pevanju numere “Mi plešemo”. Taj veliki hit u večerašnjoj interpretaciji glasio je “Mi pijemo”.

Bodalec se posle više dinamičnih pesama obratio publici, rekavši da je među njima specijalan gost, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a zatim izveo pesmu “Mojoj majci” (Ruža hrvatska).

Do tada energična publika, uz ovu pesmu koja je početkom devedestih godina postigla ogromnu popularnost u Hrvatskoj, a u Srbiji je doživljavali kao izliv nacionalizma, bila je uzdržana. Ta uzdržanost je kratko trajala – već uz narednu “Ne zovi, mama, doktora” horski je pevala sa Kazalištem.

Povezana vest:  Eminem, Lil Vejn i Drejk zajedno pevaju na dodeli Gremija

Oduševljenje je izazvalo i pojavljivanje nekadašnjeg pevača “Prljavog kazališta” Davorina Bogovića.

Rečenica “Ja sam Davorin Bogović, a ovo oko mene je crno-bijeli svjet”, ispraćena je ovacijama.

-Bilo nam je lepo večeras sa vama. Hvala vam na gostoprimstvu. Želimo da se ponovo sretnemo i vidimo vas ovako raspoložene, srećne i zaljubljene – poručio je Bodalec.

Dvočasovni koncert završili su pesmom “Marina” pošto su, kako kažu, “nakon mnogo vremena došli i večeras ispunjavaju želje publike”.

Na bis su Bodalec, Houra i Bogović zajedno otpevali “Sretno dijete”.

prljavo_kazaliste_arena_2012 (2)