Montevideo,_Bog_te_video_(3)

„Na putu za Montevideo“ u novogodišnjoj noći na RTS-u

 

Prva od devet novih epizoda televizijske serije „Montevideo, Bog te video“, u režiji Dragana Bjelogrlića i u produkciji beogradske kompanije „Intermedia Network“, biće premijerno prikazana 31. decembra uveče na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Tih devet novih epizoda, uključujući reprizu prve, biće emitovano na programu RTS 1 od 13. januara, svake nedelje u 20 časova, pod zajedničkim naslovom „Na putu za Montevideo“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Serija opisuje samo putovanje naših fudbalskih reperezentativaca 1930. godine od Beograda do Montevidea i predstavlja materijal koji neće ući u drugi film.

Scene uzbudljivog putovanja odnose se na onaj deo priče ove fudbalske sage koji je smešten između dva filma.

Bjelogrlić je podsetio da je to putovanje u stvarnosti trajalo desetak dana vozom – preko Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Lihenštajna sve do Francuske i mesec dana prekookeanskim brodom „Florida“ od Marseja do Urugvaja.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Seoski veterinari

Prvi film i već emitovane epizode TV serije „Montevideo, Bog te video“, koji su doživeli rekordnu gledanost u Srbiji, opisivali su formiranje nacionalnog tima pred Prvo svetsko prvenstvo u Montevideu.

Za drugi film upravo se snimaju završne scene, a premijera je, kako je rekao Bjelogrlić, u planu za april 2013. godine.

-Sve zajedno bio je to veliki i mukotrpan, ali i divan posao. Znam da su očekivanja publike visoka posle uspeha prvog filma. Teško je to ponoviti i čini mi se da sada imam veću tremu nego na početku projekta – priznao je on.

Kako je dodao, sadržaj te-ve serije je plod mašte, bez važnih faktografskih podataka. Zasnovan je na priči Srđana Dragojevića i scenariju Ranka Božića, na kojem su sarađivali Dimitrije Vojnov i sam reditelj.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Kako je prošlo prvo izbacivanje?

Mladi glumac Viktor Savić, koji igra jednog od fudbalera, izjavio je da su svi „članovi reprezentacije“ proveli već više od tri godine zajedno na ovom projektu i da je njihov odnos za to vreme narastao u najlepšem smislu.

-Neverovatno, ali nije bilo nikakvih svađa. Počeli smo da funkcionišemo kao tim ili kao jedan razred, a Bjela nam je razredni starešina – našalio se on.

U novim epizodama iam i novih glumaca. Ekipi fudbalera, koje kao i do sada predvode Miloš Biković i Petar Strugar u ulogama legendarnih Tirketa i Moše, pridružuje se Ivan Zekić u ulozi fudbalskog profesionalca Ivice Beka. Igraju i naša manekenka Nataša Vojinović, zatim poznata hrvatska glumica starije generacije Božidarka Frajt, njena ćerka Bojana Gregorić, kao i Goran Navojac i Filip Šovagović, slovenački glumac Alžan Pelesić, Tzortzoglou Stratos iz Grčke…

Povezana vest:  Nestvarni kadrovi Crvenog mora, prikazani kroz dokumentarni serijal “Podvodni metropolis” na RTV-u 1

Epizodne uloge istorijskih ličnosti tumače Predrag Ejdus (Nušić), Nela Mihailović (Žanka Stokić), Miodrag Filipović (Crnjanski)…

Urednik Redakcije dramskog i serijskog programa RTS-a Marko Novaković izjavio je da su svi u toj kući osetili radost i zadovoljstvo zbog emitovanja nove serije.

-Sa ponosom kažem da je to naš udarni projekat u novogodišnjoj noći. To je dokaz da RTS neguje najkvalitetniji serijski program, i po sadržaju i po produkciji – rekao je on.

Nevena Povrenović iz „Intermedia Networka“ istakla je zahvalnost preduzećima „Železnice Srbije“ i „Lasta“ koji su puno pomogli u ovom projektu.

Inače, gledaoci će imati prilike da se podsete i prvih devet već emitovanih epizoda TV serije „Montevideo, Bog te video? koje će biti reprizno prikazane svakog dana pre početka emitovanja priče o putovanju za Montevideo.