Maria Doyle Kennedy 2Marija Dojl Kenedi pred punom salom Doma omladine

Poznata irska pevačica i glumica Marija Dojl Kenedi nastupila je u punoj sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd, u okviru prvog Beogradskog irskog festivala.
Dojl Kenedi uz gitarsku pratnju supruga Kirana Kenedija u intimnoj atmosferi, svojim prodornim i moćnim glasom donela je sinoć duh Irske u Beograd i učinila da publika doživi irski folk na pravi način.
Posle 15 minuta kašnjenja počeo je koncert, a prvu pesmu koju je izvela bila je numera sa novog, petog albuma “Sing“ (2012), koji se nalazi na četvrtom mestu irske top liste, “Am I ćoosing right?“ što je izazvalo gromoglasan aplauz publike.
“Dobro veče Beograde. Velika nam je čast što smo ovde“, rekla je pevačica, držeći čašu vina u ruci i na srpskom dodala “hvala“.
Pre skoro svake numere ona je ispričala uvodnu priču kako bi publici približila svoje pesme i to kako su nastale.
Ona je vedrim glasom punim energije uglavnom izvodila numere sa novog albuma poput “Hola Luna“, “Sing from the sea“, “Sing“, a posle svake otpevane pesme dobijala je aplauz.
Pre nego što je izvela numeru “Yes we will“, ova simpatična Irkinja koja je igrala u filmu „The Commitments“ i seriji „The Tudors“, rekla je da ona govori o tome da treba ostati zaljubljen.
“Brojne pesme govore o tome kako se treba zaljubiti, ali skoro nijedna o tome da treba ostati zaljubljen“, rekla je ona, dodajući da joj je žao što je kratko u Beogradu, da zna na srpskom da kaže samo “hvala“ i nazive alkoholnih pića i obećala da kada ponovo bude dolazila da će naučititi bar malo da ga govori.
Ona je takođe izvela i neke od starih pesama kao što je “The storms are on the ocean“ sa istoimenog četvrtog albuma, a posebno se iznenadila kada je neko iz publike tražio da otpeva numeru “Seven more times“.
“Uvek nam poručuju na nastupima u raznim zemljama da otpevamo neki naš hit, ali nisam znala da u Beogradu znaju naše stare numere“, rekla je prijatno iznenađena pevačica, dodajući da joj je reči te pesme njen muž poslao u poruci uz buket cveća na dan njihovog venčanja pre skoro 25 godina.
Nakon 15 minutne pauze, nastavila je na opšte oduševljenje da ređa hitove poput “The most beautiful people are broken“, “Single girl, married girl“, “Babes“, “Stars above“…
Posle skoro sat i po vremena, koncert je završen, ali Dojl Kenedi i njen suprug su se na insistiranje publike vratili na binu i izveli par pesama na bis.
Prvi Beogradski irski festival, koji se završava sutra, počeo je 11. marta i obilovao je brojnim kako muzičkim tako i filmskim i pozorišnim programom.

Povezana vest:  POP MEGA STAR ENRIQUE IGLESIASU KOMBANK ARENI, 10. MAJA