MTV VMA 2013 barclays center30. PO REDU DODELA 2013 MTV VIDEO MUSIC AWARDS ODRŽAĆE SE U BROOKLYNU U NEDELJU 25. AVGUSTA

„2013 Video Music Awards“ ove će se godine održati u Brooklynu, New York, u Barclays Centru u nedelju, 25. avgusta. Ovo će biti jubilarna 30. godišnjica VMA, a ujedno će postati prva velika svečanost dodele nagrada koja se održava u Brooklynu.
„Od živopisne muzičke scene do novih talenata, veličanstvenih koncerata najvećih zvezda današnjice i trijumfalnog povratka profi sporta u kvart nakon gotovo 60 godina, Brooklyn se ponovno dokazao kao kulturna prestolnica gde se istorija muzike, sporta i zabave piše svaki dan“, rekao je Stephen Friedman, predsednik MTV-ja. „Jedva čekamo da pomognemo da se napiše sledeće poglavlje te istorije 25. avgusta, kad će se jedna od najvećih noći u svetu muzike dogoditi u Brooklynu… prvi put.“
„Brooklyn je dom ikona kao što su Cyclone na Coney Islandu i Brooklynski most, a sada će dobiti i MTV Video Music Awards“, rekao je gradonačelnik Michael R. Bloomberg. „Dovođenje dodele VMAs u Brooklyn znači stotine radnih mesta u ekipi produkcije i biće velik podsticaj lokalnoj ekonomiji jer će učesnici odsesti u hotelima, posećivati lokalne restorane i iskusiti sve što Brooklyn i New York mogu da ponude.“
Od hip-hopa do hipstera, od Jay-Z-ja do MGMT-a, Brooklynski muzičari već godinama dominiraju na MTV-ju. Brooklyn je kulturna meka – to je najotkačenije, nakulerskije mesto za mlade ljude iz cele zemlje i odigralo je ključnu ulogu u karijerama nekih od najvećih bendova 2013., kao što su Fun i Lumineers. Sada je vreme da Brooklyn prvi put ugosti veliku svečanost dodele nagrada, najuzbudljiviji i najznamenitiji spektakl u muzičkoj industriji – MTV Video Music Awards. A koje je bolje mesto za to od najnovije, najljepše, najsavršenije arene u zemlji, Barclays Centra.

Povezana vest:  Dan rođenja Tošeta Proeskog obeležen promocija pesme Sve je premalo za kraj (VIDEO)

MTV Video Music Awards
Od prve dodele MTV Video Music Awards 1984. godine, VMAs je brzo stekao reputaciju događaja koji okuplja najpopularnije bendove i izvođače da bi stvorili najglasniju, najuticajniju i ponekad najkontroverzniju godišnju svečanost muzike uživo na svetu. Nijedna druga svečanost dodele nije stvorila tako upečatljive ili veće muzičke trenutke u istoriji pop kulture kao MTV Video Music Awards. Od Madonne, Michaela Jacksona, Guns N’ Roses i Nirvane do Britney Spears, Taylor Swift, Beyoncé i Kanyea Westa, pojavljivanje na pozornici VMA može zauvek da promeni tok nečije muzičke karijere u samo jednoj noći.

Povezana vest:  Lejdi Gaga na modnoj reviji