137. Derbi

Crno beli slavili na Marakani

Crvena zvezda – Partizan 1:2 (1:1)

(Knežević 44 ag – Diarra 4, Kleo 62)

 

lamine_diarra_par_fudDugo najavljivani 137. derbi večitih počeo je posle intoniranja himne Bože pravde. Stadion Crvene zvezde nije bio pun zbog kiše koja je u popodnevnim časovima počela da pada u prestonici. Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom ali na kraju meča fudbaleri Partizana zaslueženo su slavili rezultatom 2:1.

Obe ekipe nastupile su u najjačim sastavima, sem Nikole Lazetića (Crvena zvezda) koji je povređen. Prvi sa centra krenuli su fudbaleri Partizana ali prvi napad imali su crveno beli.

Šok u četvrtoj minuti! Diarra je utišao Marakanu u četvrtoj minuti. Moreira je uposlio Petrović koji je ubacio loptu u peterac crveno belih i Diarra je bio najspretniji, prevario odbranu i postigao gol.

Prve žute kartone dobili su Srđa Knežević i Ignjatijević a zatim i Adem Ljajić. Moreira je ubeležen u sudijsku knjižicu u 40. minutu.

Posle postignutog gola crno belih bilo je po par prilika na obe strane u prvom poluvremenu mada cu gosti imali više loptu u posedu. U 34 minuti crno beli imali su kontra napdad ali je golman crveno belih bio siguran ovoga puta. Očigledna taktika Partizana bila je braniti gol i iz kontri vrebati priliku za novi pogodak.

Povezana vest:  Barselona i Napoli igraju utakmicu Lige šampiona bez publike

Izjednačenje i slavlje na Marakni učinio je Srđan Knžević (Partizana) koji je glavom postigao autogol u 44. minuti.

U novih 45 minuta Crvena zvezda krenula je sa centra a u 48 minutu Srđa Knežević je dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja a onda su crveno beli dobili krila. Svoj tim ostavio na cedilu. Diarra je napustio teren dok ga je zamenio Jovanović. Aval Isah (Crvena zvezda) zaradio je žuti karton u 54 minutu.

Iako su crno beli imali igrača manje, to se nije ni osetilo na terenu, nastupio je novi delirijum na Markani. Kleo je postigao go u 62 minuti. Sa polovine terena Kleo je vukao loptu i matirao Stamenkovića, golmana crvene zvezde dok odbrana crveno belih nije se ni potrudila da zaustavi fudbalera Partizana.

Kleo je napustio igru u Washington u 69 minutu a u Zvezdi je došlo do prve promene izašao je Perović a ušao Kadu. Marko Blažić zamenio je Isaxa u 74 minuti.

Sa 19 metara od gola Partizana Đorđević je napravio faul nad Kaduom dok je Bogdanović izveo slobodan udarac a malo je falilo da se sever raduje.

Povezana vest:  Karadžić sutra kod Josipovića

U 74 minuti sudija Stanković prekinuo je utakmicu jer su navijači Partizana zapalili deo stolica na južnoj tribini, gađali su navijači Partizana vatrogasce koji su pokušavali sa atletske staze pokušali da ugase požar. Ceo prekid trajao je oko pet minuta.

U 80 minuti Ljajić je prihvatio loptu grudima ali preko gola crveno belih.

Fudbaleri Partizana imali su meč u nogama, igrali su bolje, iako su imali igrača manje. Od 80 minute crveno beli počeli su da napadaju po desnoj strani čak su i korner izboksovali ali nisu imali nikakvog rešenja za odbrani Partizana

Jeftić je sam bio na četiri metra od gola Partizana, u 86 minuti, a Ignjatijević ga je odlično pronašao ali Jeftić nije umeo to da iskoristi. Imali su crveno beli i novi korner, pa još jedan ali je Božović izboksovao loptu.

Novu priliku imali su crveno beli Jeftić je ponovo bio u prilici a meč je produžen samo četiri minuta iako je samo prekid zbog paljevine na južnoj tribini trajao preko pet minuta.

Povezana vest:  Arsen Venger: Sutra ću dati otkaz ako nađete igrača od kojeg sam tražio da uzme doping

Taktičku izmenu napravio je strateg crno belih. Ušao je Tomić a izašao Adem Ljajić.

U 94 minuti igre Nenad Đorđević zaradio je žuti karton zbog faula. Prekid, oko 20 metara od gola izveo je Bogdanović i kraj meča.

U poslednjim minutima igre crveno beli su pokušavali nešto! Daleko je to bilo od igre, od loptanja. Partizan je nastavio tradiciju. Ovo je bio šesti derbi Crvene zvezde bez pobede i nova tri boda tako da do kraja jesenjeg prvenstva bitka se rasplamsava.

Crvena zvezda: Stamenković, Ignjatijević, Vilotić, Đorđević, Ninkov, Savio, Isah, Bogdanović, Perović, Jevtić, Lekić. Trener: Vladimir Petrović

Partizan: M. Božović, Lomić, Knežević, Đorđević, Krstajić, Fejsa, Petrović, Ljajić, Moreira, Kleo, Dijara. Trener: Goran Stevanović

 

Preostali mečevi 13 kola Jelen lige

Metalac . Spartak ZV 0:0

Smederevo Borča 1:1

(Komadina 67 – Đukić 17)

Borac – Javor 1:0

(Grkajac 45)

Mladi Radnik – Hajduk Kula 1:3

(Frenklin 21 – Radovanović 64, Živanović 66, Bogić 79)

OFJ Beograd – Čukarički 4:1

(Simić 37, Milić 63, Jelić 69, Oumaru 76 – Krčmarević 78p)