Thomas Morgenstern FIS

Morgenšternu bolje, ima šanse da se tamiči na ZOI

Austrijski ski skakač Tomas Morgenštern uspešno se oporavlja u bolnici u Salcburgu posle pada u petak i ima šanse da ucestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u februaru.
-Veoma smo zadovoljni kako teče oporavak Morgenšterna. Krvarenje i kontuzija mozga su potpuno sanirani. Postojao je rizik od oticanja, ali se srećom, to nije dogodilo – rekao je načelnik bolnice Jozef Obrist.
Dvadesetsedmogodišnji Morgenštern, trostruki olimpijski šsampion iz Torina i Vankuvera, povredio se na treningu, kada je tokom leta u vazduhu izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu, izgubivši na kratko svest.
Morgenštern će se oporavljati u naredne dve nedelje, i mogao bi da bude spreman za Igre u Sočiju.
-Tomasu će biti potrebno najmanje 14 dana da se oporavi – rekao je lekar Jirgen Barthofen.
Selektor austrijske ekipe za skijaške skokove Aleksandar Pointer rekao je da će „ostaviti mesto za Morgensterna u olimpijskom timu“ koliko god je to moguće.
Takmičenje u Sočiju na maloj skakaonici planirano je za 8, a na velikoj za 15. februar. Lekari su saopštili da Morgenštern ima delimičnu amneziju i da se ne seća pada. Morgenšternu je pad na treningu bio drugi posle 15. decembra kada je pao tokom takmičenja u Tiise Nojštatu, u Nemačkoj, kada je zadobio lakše povrede.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Rusi Domnina i Šabaljin u vođstvu