dragan djuric skupstina logo

Babić: Klub ima plan i normalno funkcioniše

Potpredsednik Partizana Ratomir Babić rekao je danas da taj fudbalski klub normalno funkcioniše i naveo da će uprava napraviti plan rada u odsustvu predsednika Dragana Đurića, koji je zadržan u pritvoru zbog privatizacije Veterinarskog zavoda.
-Sutra ćemo imati sastanak u klubu i napravićemo plan rada. Svakako ćemo naći način da to prevaziđemo. Ne mogu da komentarišem to što se dešava sa Đurićem jer se radi o poslovanju kompanije, a ne kluba. Uostalom, atmosfera u Partizanu je dobra. Sve ide svojim normalnim tokom, imali smo danas prozivku igrača i počeli smo pripreme za drugi deo sezone – rekao je Babić.
Đuriću, koji je predsednik Partizana, ali i vlasnik kompanije Zekstra, danas je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati.
Tužilaštvo je, takođe, predložilo da se Đuriću odredi pritvor, a o tom predlogu odluku bi danas ili sutra trebalo da donese sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda).
Krivična prijava protiv njega podneta je 27. decembra 2013. godine. Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija „Zekstra“. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Povezana vest:  Finale španskog Kupa kralja na Nou Kampu