Banca Intesa potvrdila je 2016. godine svoju vodeću poziciju u segmentu stambenog kreditiranja, uz ostvaren međugodišnji rast plasmana osiguranih kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) od preko 40 odsto i tržišno učešće od 23 odsto.

Protekle godine, banka je realizovala stambene kredite osigurane kod NKOSK u ukupnoj vrednosti od 62,3 miliona evra, u poređenju sa 43,3 miliona tokom 2015. godine, pomažući građanima Srbije da reše svoje stambeno pitanje po veoma povoljnim uslovima. Rast je zabeležen i u pogledu broja odobrenih stambenih kredita, koji je uvećan sa 1.047 u 2015. na 1.487 na kraju 2016. godine.

Povezana vest:  OTVORENA ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA U DIMITROVGRADU

„Ponosni smo na činjenicu da je zahvaljujući kontinuiranom unapređenju ponude i njenom aktivnom prilagođavanju tržišnim uslovima Banca Intesa dala najznačajniji doprinos rastu tržišta stambenog kreditiranja koji je ostvaren prethodne godine. Bili smo prva banka u Srbiji koja je građanima omogućila da dobiju stambene kredite sa fiksnom mesečnom ratom tokom celog roka otplate od preko deset godina, a u nastupajućem periodu planiramo i da dodatno poboljšamo ponudu dinarskih stambenih kredita“, izjavio je Nikša Ilović, direktor Sektora za poslovanje sa fizičkim licima Banca Intesa.

Povezana vest:  Džez sastav Blazin' Quartet 7. aprila u Beogradu

Stambeni krediti osigurani kod NKOSK sa fiksnom mesečnom ratom dostupni su građanima sa kamatnom stopom od 3,29 odsto na godisnjem nivou tokom celog perioda otplate do 15 godina. U ponudi banke nalaze se i stambeni krediti osigurani kod NKOSK sa varijabilnom godišnjom kamatnom stopom od 2,57 odsto (2,79 odsto plus šestomesečni EURIBOR) i rokom otplate do 15 godina, što ih čini najpovoljnijim stambenim kreditima na tržištu kada je reč o evro-indeksiranim zajmovima na 180 meseci, dok se krediti sa periodom otplate od 15 do 30 godina odobravaju sa godišnjom kamatnom stopom od 2,68 (od 2,90 odsto plus šestomesečni EURIBOR).

Povezana vest:  Zimska kolekcija REPLAY obuće za 2018

Stambeni krediti Banca Intesa gradjanima su na raspolaganju bez naknade za prevremenu otplatu zajma iz ličnih sredstava, bez naknade za godišnje održavanje kredita, kao i bez obaveze ugovaranja životnog osiguranja.