U Montegranaru, prestonici obućarske industrijske zone, jednom od najvažnijih centara Italije, Aldo Botičeli, majstor za rezbarenje kože, davne 1946. godine otvara zanatsku radionicu osnivajući preduzeće koje izrađuje proizvode za interno tržište.

Od 1980. godine Roberto Botičeli, sin osnivača Alda, ulazi u preduzeće i obnavlja tehnologiju. Strast za umetnošću, interesovanje za starinu i poklanjanje pažnje muzici pretvaraju se u istraživanje orijentisano na moderne kanone lepote. Od tada brend konstantno napreduje prateći moderne tokove i uspostavljajući trendove.
Roberto Botičeli od 2011. uključuje umetnike svetske slave u realizaciju pravih instalacija, uz pomoć obuće modne kuće. To je projekat koji želi da modernu umetnost učini vidljivom, pružajući joj originalnu podršku obuće – koja postaje kreativna platforma umetnika – sa konkretnim, veoma vrednim ciljem: da se podrži niz neprofitnih udruženja, u fazi istraživanja.
U ovom specijalnom projektu učestvuju umetnici kalibra Luiđija Pinjatelija, Pjerluiđija De Lutija, Delea, Marka Tambura, Džona Van Der Valka, Đovanija Franđija, Marija Arlatija i Džonatana Alena, Džeksona Poloka.

Povezana vest:  Pavlović nije završio trku 24 sata Dejtone

Otvaranjem ove ekskluzivne radnje ponuda Beograda postaje bogatija za jedan brend vrhunskog kvaliteta, kvalitetne izrade i modernog dizajna.