TAG Heuer je predstavio je treći od pet ograničenih izdanja Monaco satova povodom 50. godišnjice ikoničnog sata.

Ovo novo izdanje posvećeno je devedesetim godinama prošlog veka, nakon prvog časovnika koji je oda 70-tim i drugog, koji je omaž 80-tim godinama prošlog veka.

Ekskluzivnom predstavljanju sata u znamenitoj dvorani Cipriani Wall Street u Njujorku prisustvovali su ambasadori brenda Žan Erik Vernj, glumac Patrik Dempsi i prijatelj brenda- model Paulina Vega, kao i mnoge druge poznate ličnosti.

Po dolasku, gosti su posetili izložbu TAG Heuer baštine pre ulaska na veličanstvenu lokaciju događaja. Spektakularni lajt-šou osvetlio je veliku dvoranu sa neonskim svetlima i video projekcijama koje su prikazivale istoriju TAG Heuer Monaco sata, nakon čega je prikazano najnovije izdanje inspirisano 90-im.

Vintidž i industrijski stil

Treći od pet izdanja Monaco satova je inspirisan trendovima i stilovima koji su dominirali devedesetim godinama prošlog veka.

Povezana vest:  Više od 1000 fanova Jane Dačović čekalo u redu za autogram

Sa čvrstim industrijskim izgledom koji odražava direktan ulični stil karakterističan za ovu, svima nama dragu deceniju, ovo specijalno kolekcionarsko izdanje ima plavi i srebrni izgled sa dinamičnim crvenim elementima.

Četvrtasti hronograf od nerđajućeg čelika ima zrnasti brojčanik sa rodijumom i peskiranim podbrojčanicima sa plavim detaljima.

Obod i Heuer logotip su u plavoj boji, a indeksi i centralne kazaljke su crvene, dok plava boja Heuer logotipa i brojača daju hrabar kontrast crvenim dodirima na kazaljkama, indeksima i crvenom motivu na brojčaniku.

Ova šema boja nastavlja se plavom perforiranom narukvicom od teleće kože sa crvenim šavovima. Kao i kod originala, potiskivači su desno od kućišta dok je kruna na levoj strani – nekonvencionalna karakteristika po kojoj se Monaco razlikovao proteklih 50 godina.

Kućište ovog ručnog sata koji je inspirisan devedesetim, gravirano je sa logotipom “Monaco Heuer”, kao i “Special Edition 1989- 1999” i “One of 169”.

Povezana vest:  Umerena ishrana je jednostavnija nego što mislite

Sportski dizajn inspirisan originalnim modelom, ima pozadinu od nerđajućeg čelika, vertikalne i kružne brušene uzorke i poliranu, vertikalnu i kružnu brušenu završnu obradu.

U kućištu se nalazi poznati kalibar 11, moderna verzija hronografa sa automatskim navijanjem koji je debitovao u originalnom Monaco modelu iz 1969. Ovaj sat je proizveden u izdanju ograničenom od samo 169 primeraka.

Povratak u prošlost

Kada je prvi put predstavljen Heuer Monaco (TAG u to vreme nije bio deo imena kompanije), reakcije većine ljudi bile su sve, samo ne entuzijastične, budući da je svaki aspekt dizajna sata bio radikalan: metalik plavi brojčanik, crvene i svetlo plave kazaljke, kvadratno kućište i položaj krunice s leve strane. Dizajn sata bio je savršena dopuna naprednoj tehnologiji koju je švajcarski proizvođač predstavio u to vreme. Razvijen i komercijalizovan od strane Heuer brenda, Calibre 11 je bio prvi hronografski mehanizam sa automatskim navijanjem na svetu.

Povezana vest:  Revija za decu u Delta Cityju

Paradoksalna superzvezda

Paradoxical Superstar (Paradoksalna Superzvezda) je knjiga koja dokumentuje život Monaco sata sa arhivskim snimcima i slikama koje do sada nisu viđene, kao i skicama dizajna i mehanizma.

Ugledni britanski novinar, Nikolas Fulks, napisao je poglavlje o istoriji Monaco sata od 1969. godine do danas. Pisac i stručnjak za satove Gisbert Bruner napisao je poglavlje o tehničkim inovacijama koje su odigrale važnu ulogu u uspehu ovog sata, dok je američki pisac, urednik i ljubitelj satova Majkl Klerizo dokumentovao odnos Monaco sata sa Stiv Mekvinom u trećem poglavlju knjige. Naglašavajući povezanost časovnika sa gradom po kom nosi ime, NJ.K.V. Princ Albert II od Monaka napisao je predgovor za ovu knjigu.

PHOTO: TAG Heuer