Predstavnici Atletskog saveza Srbije rekli su večeras da su prezadovoljni upravo završenim Evropskim dvoranskim prvenstvom i dodali da se nadaju da će Srbija dobiti i organizaciju Svetskog prvenstva u dvorani 2020. ;

„Zaista sam presrećan i ponosan, a ko ne bi bio ponosan kada ima ovakvu atletičarku (Ivanu Španović) u svom timu“, rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović na konferenciji za novinare po završetku prvenstva.

„Što se tiče organizacije, sve je proteklo u najboljem redu, imamo pohvale od svih, kažu da je ovo najbolje organizovano i najlepše takmičenje koje je ikad organizovano… Kvalifikovali smo se da možemo da održimo dvoransko Svetsko prvenstvo“, dodao je Jevrosimović.

Povezana vest:  Sudijska komisija: Da Zvezda i Partizan ne traže alibi za neuspehe

On je naveo da su problemi koji su viđeni u Areni bili vezani za elektroniku i da to nema veze sa organizacijom. „To je noiva tehnoliga koja je morala da se testira“, rekao je Jevrosimović.

Predsednik ASS je naveo da je šampionat u Beogradu oborio i rekord po posećenosti.

„Nijedno prvenstvo nije imalo ovoliki broj posetilaca u jednom danu“, rekao je Jevrosimović.

Kako je rečeno, danas je takmičenja u Areni posmatralo oko 12.000 navijača, a više od 20.000 za tri dana.

Povezana vest:  VELIKI BROJ GRAĐANA PREVENTIVNO PREGLEDAO KOŽU U MOBILNOM DIJAGNOSTIČKOM CENTRU PROJEKTA PREGLED ZA SVE

Jevrosimović je na kraju imao poruku i za Ivanu Španović: „Ivana, tvoj limit je očigledno još daleko. Hvala ti što si osvetlala obraz ASS i celoj naciji“.

Direktor ASS Slobodan Branković je istakao da je „kraljica sportova“ ponovo na tronu.

„Isceđen sam kao da sam trčao tri.četiri trke, ali imam snage da čestitam Ivani i njenom treneru na izuzetno odrađenon poslom“, rekao je Branković.

„Ovakav završetak sam sanjao – sa himnom, sa Ivanom, zlatnom medaljom. Pokazali smo da je atletska publika kulturna publika, da nije bilo zvižduka ni kada je pobedio albanski atletičar, kada je išla albanska himna, niko nije zviždao, bacao petarde… Kraljica sportova je je pokazala da je kraljevski sport i mislim da je više niko nikada neće skinuti s trona“, dodao je Branković.

Povezana vest:  Džikić: Mega je ozbiljan protivnik

Branković je rekao je ponosan na sve koji su učestvovali u organizaciji.

„Siguran sam da možemo dostojno da organizujemo i Svetsko prvenstvo, verujem da ćemo i to dobiti jer imamo ljude, imamo dušu“, rekao je Branković.