Gerard DepardieuPariski sud: Depardije da plati 4.000 evra jer je vozio pijan

Sud u Parizu doneo je danas konačnu presudu protiv glumca Žerara Depardijea, kojom mu je potvrđena kazna od 4.000 evra zbog vožnje u pijanom stanju, ali mu vozačka dozvola nije oduzeta na šest meseci pošto je on, u međuvremenu, francusku dozvolu menjao za belgijsku.
Glumca je u junu prošle godine prvostepeni sud osudio na novčanu kaznu od 4.000 evra i oduzimanje vozačke dozvole na šest meseci zbog toga što je 2012. godine vozio pijan, kada je i pao sa svog skutera, prenosi francuski list „Figaro“ (Le Figaro).
Na današnjem ročištu pred Apelacionim sudom, koje je trajalo samo nekoliko minuta, a kojem Depardije nije prisustvovao pošto je otputovao u Kinu, njegov advokat Erik de Komon saopštio je da je glumac odlučio da odustane od žalbe.
Francuski glumac živi u „fiskalnom egzilu“ u Rusiji od kraja 2012, a od januara 2013. je i ruski državljanin.
Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je Depardijeu rusko državljanstvo koje je zvezda francuskog filma zatražila krajem decembra 2012. godine u znak protesta zbog napada kojima je bio izložen u javnosti u vezi sa naplatom poreza bogatašima.
Francuska javnost je tada oštro reagovala na Depardijeovu najavu da će se iseliti iz Francuske kako bi izbegao plaćanje visokog poreza za bogataše – 75 odsto za godišnje prihode iznad milion evra – koji je uvela vlada predsednika Fransoa Olanda.

Povezana vest:  "Oz veliki i moćni" u bioskopima od 7.marta