HarrisonFordHarison Ford povredio nogu na snimanju Ratova zvezda

Američki glumac Harison Ford prebačen je u bolnicu jer je povredio članak na snimanju sedmog nastavka filma „Ratovi zvezda“ u britanskom filmskom studiju, prenose danas britanski mediji.
-Pacijent je zadobio povrede koje nisu opasne po život – rekli su lekari bolnice Džon Redklif i dodali da je 71-godišnji Ford udario nogu na hidraulična vrata.
Protagonisti filma su naveli da se snimanje nastavlja.
Snimanje filma počelo je u maju u Londonu. U novom filmu igraju pored starih glumaca Harisona Forda, Kerija Fišera i Marka Hamila, i novi, mladi glumci.
Epizoda 7 će biti peta koja se snima u Velikoj Britaniji, a premijeru će imati 18. decembra 2015.
Originalnu trilogiju čine „Ratovi zvezda: Nova nada“ (1977), koju je režirao Džordž Lukas (George Lucas), „Imperija uzvraća udarac“ (1980) Irvina Keršnera (Kershner) i „Povratak džedaja“ (1983) u režiji Ričarda Markana (Richard Marquand).
Potom je snimljena „prikvel trilogija“, to jest epizode 1, 2 i 3, a to su „Fantomska pretnja“ (1999), „Napad klonova“ (2002) i „Osveta sita“ (2005). Sve tri je režirao Džordž Lukas.
Prikvel trilogija, uz donekle izuzetak „Osvete sita“, naišla je na loš prijem kod kritike, ali je svejedno bila „razbijač bioskopskih blagajni“ kao i originalna trilogija.
Serijal „Ratovi zvezda“ postao je fenomen pop kulture, lansirajući nove filmove na tu temu, knjige, kompjuterske igrice i televizijske serije.
Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda „Star Wars“ tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska licenca u istoriji kinematografije.

Povezana vest:  „Matilda“ premijerno na otvaranju revije filmova Cinemafest