Ramones-movie poster„Planet Rock“ predstavlja Daft Punk i Ramones

 

Selekcija „Planet Rock“ festivala Cinema City, koji se održava od 5. do 12. juna u Novom Sadu, i ove godine predstavlja najbolje muzičare i bendove na velikom platnu. Dva filma koja će svakako izazvati veliko interesovanje publike su „End of the Century“ dokumentarac o čuvenom bendu Ramones i „Daft Punk’s Electroma“, rediteljski debi poznatog elektro sastava  Daft Punk.

 

Fascinantni dokumentarac o legendarnom bendu Ramones „End of the Century”, predstavlja jedinstveni portret muzičke scene sedamdesetih i priču ekscentrične grupe ljudi koji su se sastali i napravili jedan od najuticajnijih bendova u istoriji muzike. Film je dobio naziv po petom albumu benda Ramones, a mnogi kritičari nazvali su ga celuloidnim ljubavnim pismom ovim herojima punk scene.

Povezana vest:  Triler Zajedno od septembra u bioskopima

 

Ramones su uvek bili odmetnici, za dvadeset godina postojanja nikada se nisu menjali, nisu izgledali ili zvučali drugačije i uticali su na veliki broj bendova koji su dolazili kasnije. Film pruža insajdersku priču o odrastanju članova benda u radničkim porodicama, kao i o njihovim snovima da jednog dana postanu velike zvezde hard-rok scene Menhetna. Autori filma Fild i Gramalja prikazali su sirovi, gorak međusobni odnos između članova benda, koji je obeležio njihove živote, ali i uticao na neponovljivu muziku koju su podarili svojim fanovima. Ekskluzivni snimci kao i intervjui sa članovima benda i mnogim značajnim imenima muzičke scene predstavljaju poseban doprinos sećanju na jednu veliku muzičku epohu.

 

Daft Punk - ElectromaDebitantski film članova elektro sastava Daft Punk pod nazivom „Daft Punk’s Electroma“,  predstavlja odiseju dva robota, koji prelaze mitski američki krajolik očaravajuće lepote, na svom putešestviju do čovečnosti.  Njihova simbolična misija vodi ih od beskrajnih autoputeva, preko malih idiličnih gradića sve do pustinje bez ijedne kapi vode. Na ovom spiritualnom putu Daft Punk još jednom razbija svaki konformizam i nalazi novi način za predstavljanje svoje simbolične vizije sveta. Ovaj igrani film svoj međunarodni debi imao je na Kanskom festivalu 2006. godine i intrigantan je utoliko što se u njemu ne izgovara nije jedna jedina rečenica. Duo Daft Punk rediteljski debi je imao režirajući spotove za svoje hitove „Fresh”, „Robot Rock” i „Technologic”, dok je film „Daft Punk’s Electroma“,  nastao potpuno spontano, za vreme snimanja spotova za njihov album „Human After All”.

Povezana vest:  Grdana: Gospodarica zla - Pretpremijerno u bioskopu Cine Grand

 

Cinema City od 5. do 12. juna u Novom Sadu

Internacionalni Festival filma i medija Cinema City održaće se od 5. do 12. juna 2010. u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad – festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Novo izdanje Cinema City festivala obeležiće brojni noviteti u organizaciji, kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma. Filmski program festivala predstaviće brojne selekcije domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Preko 120 filmova, više od 30 premijera prikazivaće se u 4 zatvorena i 2 open air bioskopa, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.

Povezana vest:  Glumica Džulijet Luis povređena u saobraćajnoj nesreći