Fish Tank movie posterTinejdžerska pobuna protiv besmisla: “Akvarijum” od 6. maja u “Koloseju”

 

Najbolji britanski film prošle godine, “Akvarijum” dobitnice Oskara, Andree Arnold, od 6. maja naći će se na redovnom repertoaru multipleksa “Kolosej”.

Buntovna petnaestogodišnjakinja, Mija, živi u ruiniranom radničkom predgrađu i vežba hip-hop ples uz muziku sa majušnih zvučnika. Izbačena je iz škole, prijatelji je izbegavaju, a u sukobu je i sa majkom i sestrom. Njen život se menja kada, jednog dana, njena majka kući dovede novog dečka, Konora. Konor kao da obećava da će vratiti ljubav u njihove živote.

Povezana vest:  Nepristojne reči za Džudi Denč - penzija i starost

„Akvarijum“ je moderna, intenzivna, oštra, na momente i duhovita priča o odrastanju. Ovaj film je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Za ulogu Mije Kejti Džarvis je nagrađena nagradom Britanskog nezavisnog filma za najbolju debitantkinju, a film “Akvarijum” dobio je i priznanje za najbolji britanski film prošle godine, kao i nagradu žirija u Kanu.

MegaCom Film najavljuje i film „Pisac iz senke“ Romana Polanskog, koji će biti na repertoaru multipleksa „Kolosej“ od 20. maja, kao i misterioznu švedsku trilogiju „Milenijum“, takođe na repertoaru „Koloseja“ od 20. maja.

Povezana vest:  Glumica Hristina Popović proglasila 16. Kids fest otvorenim