Tamo i ovdeTamo i ovde ulazi u američke bioskope

 

Film srpskog režisera Darka Lungulova „Tamo i ovde“ (Here and There) godinu dana od osvajanja nagrade na festivalu „Trajbeka“ (Tribeca), u Njujorku će 14. maja imati i bioskopsku premijeru u SAD, saopštila je danas producentska kuća „Kino kamera“.

Ljubavna drama „Tamo i vode“ na engleskom jeziku, sa Mirjanom Karanović i Amerikancem Dejvidom Torntonom (David Thorntom) u glavnim ulogama, prošle godine je bio prvi srpski film prikazan na prestižnoj „Trajbeki“, gde je osvojio nagradu za najbolju njujoršku priču.

Povezana vest:  Snimanje Hobita ipak na Novom Zelandu

Lungulov se sada vratio na „Trajbeku“, održanu od 21. aprila do 2. maja, kao član žirija za dodelu nagrade u toj kategoriji, koja je ove godine pripala nemačkom filmu „When We Leave“ režiserke Feo Aladag.

-Sledi bioskopska premijera filma ‘Tamo i ovde’ u njujorškom bioskopu ‘Kvad’ (Quad) kojom će se ozvaničiti početak američke distribucije filma. ‘Trajbeka’ će pružiti marketinšku podršku našem filmu kao jednom od prošlogodišnjih pobednika festivala – navodi „Kino kamera“.

Povezana vest:  Denis Kvejd u filmu Ramina Bahranija

Kako je najavljeno, pored Njujorka „Tamo i ovde“ će od 21. maja biti prikazivan u Los Anđelesu u bioskopu „Lemle mjuzik tietar“ (Music Theater), a distribucija obuhvata i Vašington, San Antonio, Palm Springs, Palm Bič Gardens, Madison, Fort Loderdejl i druge gradove.

-U fazi razvoja je i (novi Lunguloveljev) film ‘Spomenik Majklu Džeksonu’, inspirisan pojavom da se u malim mestima u Srbiji i zemljama u okruženju podižu spomenici poznatim holivudskim ličnostima. Snimanje ovog filma planirano je za jesen sledeće godine – saopštila je „Kino kamera“.

Povezana vest:  Proživite fantaziju Eltona Džona u filmu "Rocketman" u bioskopima od 30. maja