_PRESTUPNA GODINA_1Prestupna godina stiže u bioskope

Film „Prestupna godina“ (Leap Year)  počeće da se prikazuje od 6. maja u bioskopima Ster Cinemas i Kolosej.

EJMI ADAMS, dva puta nominovana za Oskara (“Začarana”, “Sumnja”, “Džuli i Džulija) i britanski glumac METJU GUD (“Nadzirači”) igraju u filmu “Prestupna godina” – romantičnoj komediji o ženi koja je odlučna u svojoj zamisli da se uda za savršenog momka… uprkos tome šta joj sudbina sprema.

Povezana vest:  Stvaralaštvo Romana Polanskog u Švajcarskoj kinoteci

ska legenda kaže da još od petog veka, žene koje se nađu u ovoj zemlji sreće mogu da zaprose svoje momke. Ali koja je caka? Imaju samo 24 časa i to jednoga dana svake prestupne godine da postave to sudbonosno pitanje i preduhitre svoje momke. A taj dan je 29. februar.
Kad proslava njihove četvorogišnje veze prođe bez prosidbe, Ana (Ejmi Adams) će uzeti stvari u svoje ruke. Računajući na irsku tradiciju da je ženama dozvoljeno da zaprose muškarca 29. februara, Ana će odlučiti da krene za svojim dečkom Džeremijem (Adam Skot) u Dablin da klekne na jedno koleno.
Ali avioni, vreme i sudbina će se postarati za to da Ana ostane zarobljena na suprotnoj strani Irske gde će morati da traži pomoć od zgodnog i samouverenog Deklana (Metju Gud) da je prebaci na drugu stranu države. Dok se Ana i Deklan budu prepucavali na putu preko Smaragdnog ostrva, otkriće da nas put do ljubavi može odvesti na potpuno neočekivana mesta.

Povezana vest:  Kevin Spejsi u kineskom filmu