RabbitlandFilm „Rabbitland“ na festivalima od Italije do Koreje

Animirani film „Rabbitland“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. i posle više od godinu dana od svetske premijere na Berlinalu nastavlja uspešnu festivalsku turneju, i samo će tokom ovog meseca biti prikazan na festivalima u Južnoj Koreji, Novom Zelandu, Hrvatskoj, Italiji i Poljskoj.
Film koji je do sada učestvovao na preko 50 festivala širom sveta i osvojio više značajnih nagrada imaće korejsku premijeru u okviru takmičarskog programa 18. Međunarodnog festivala animiranog filma u Seulu – SICAF, koji se održava od 22. do 27. jula, najavila je danas mlada autorka Nedeljković.
Ovaj satirični film o zečevima koji svakog dana idu na izbore započinje i seriju prikazivanja na Novom Zelandu, na Novozelandskom međunarodnom filmskom festivalu u okviru programa „Animacija danas“, među samo 11 odabranih od preko 3.000 prijavljenih filmova.
U Oklandu će biti prikazan 25. i 30. jula, dok je projekcija u Velingtonu 25. jula. Tokom avgusta i septembra biće prikazan i u drugim gradovima na Novom Zelandu.
Ovog meseca „Rabbitland“ je i u takmičarskom programu Motovun film festivala, koji se održava od 26. do 30. jula u Hrvatskoj.
Uvršten je i u takmičarski program 10. međunarodnog festivala kratkog, dokumentarnog filma i scenarija Lago Film Fest, od 18. do 26. jula u Revine Lago (Italija), kao i 14. međunarodnog filmskog festivala u Sopotu u Poljskoj, koji je u toku od 12. do 20. jula.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD