luc besson

Novi film Lika Besona odlično počeo u boks ofisu u SAD

Francuska kompanija za promociju filma UniFrance izrazila je zadovoljstvo uspehom novih francuskih filmova u inostranstvu navodeći film Lika Besona „Lucy“ koji je u prvih šest dana prikazivanja u SAD zaradio 58 miliona dolara, i dodala da je protekla nedelja bila „eksplozivna“ za francuski film. 
-Leto 2014. će ojačati francuski film u inostranstvu – prognozirao je UniFrance na svom vebsajtu. 
Najnoviji Besonov film, koji se od 25. jula prikazuje u SAD i koji je „snimljen na engleskom ali je 100 odsto francuski“, izbio je u vrh najgledanijih filmova u prvom vikendu prikazivanja sa zaradom od 44 miliona dolara (oko 5,5 miliona gledalaca) u 3.200 sala, navela je ova organizacija. 
-Za šest dana ta cifra je porasla na 58 miliona dolara. Ovo je najbolji početak za neki film Lika Besona i drugi najbolji početak za Europacorp (rediteljev filmski studio) posle filma ‘Taken2 – dodaje se. 
Film „Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?“ (Šta smo zgrešili dobrom Bogu?) Filipa Šoverona, koji je preimenovan u „Gospodin Klod I njegove ćerke“ u Nemačkoj, a u SAD se prikazuje pod naslovom „Serial(Bad)Weddings“ ostvario je u Nemačkoj „izvanredan prvi vikend sa 155.000 gledalaca… i dostigao 300.000 na kraju nedelje – navodi UniFrance. 
Najuspešniji francuski film u nemačkim bioskopima „Nedodirljivi“ (Intoućables) privukao je 330.000 gledalaca u prvoj nedelji I dostigao devet miliona gledalaca do kraja prikazivanja, podseća ova kompanija. 
U Francuskoj film „Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu“, koji se ismejava predrasudama, do sada je videlo oko 11,2 miliona gledalaca. Prodat u tridesetak zemalja od Argentine do Kine preko Izraela film Filipa Šoverona sa Kristijanom Klavijeom i Šantal Lobi imapo je 860.000 gledalaca iduće nedelje će ući u grupu francuskih filmova milionera za 2014. godinu, piše Unifrance. 
Kao i „La Belle et la Bete“ Kristofa Gansa sa Vensanom Kaselom i Leom Sejdu imao je dva miliona gledalaca krajem maja. 
Tokom 2013. strani gledaoci su mnogo manje gledali francuske filmove -ukupno 50 miliona, što je za 65 odsto manje nego 2012, kada su potučeni svi rekordi zbog filmova „Nedodirljivi“ i „Umetnik“ (The Artist), navodi UniFrance. 

Povezana vest:  Hale Beri se udaje?