Lavirint 4

Film i knjiga „Lavirint – Nemoguće bekstvo“

Film o postapokaliptičnom svetu reditelja Vesa Bola „Lavirint – Nemoguće bekstvo“ u srpske bioskope stiže 18. septembra, ali će publika moći da sazna detalje priče već od 10. avgusta, kada će se u našim knjižarama pojaviti istoimeni roman Džejmsa Dašnera.
Izdavač je kuća „Urban Reads“. Knjiga će na koricama imati fotografije iz filma u produkciji studija „20th Century Fox“ .
Misteriozna avantura sa elementima trilera dešava se na Ledini opasanoj divovskim Lavirintom prepunim tajni. Tu stiže mladi Tomas, kome je izbrisano pamćenje i upoznaje momke koji preživljavaju na Ledini već dve godine, pokušavajući da pronađu izlaz.
Oni sami uzgajaju hranu i obezbeđuju osnovne stvari za život. Svakih trideset dana u zajednicu stiže novi mladić.
Unutar zidina novog doma Tomas pokušava da se uklopi u zajednicu i saznaje pravila igre. Pri izlasku sunca zidovi Lavirinta se podižu i grupa trkača kreće da nađe izlaz, a ako ne uspe mora da se pre zalaska sunca vrati do Ledine, jer još niko nije preživeo noć u Lavirintu.
Ubrzo nakon dolaska Tomasa među zatočenicima se pojavljuje još jedan novi član – Teresa, prva devojka na Ledini što izaziva veliku pometnju.
Glavne uloge igaju Dilan O’Brajen (poznat po televizijskoj seriji „Teen Wolf“ i filmskoj komediji „Mlađi referenti“), Kaja Skodelario (iz serije „Skins“ i spota za pesmu Robija Vilijamsa „Candy“) i Tomas Brodi-Sangster (iz serije „Igra prestola“).

Povezana vest:  Iranska vlada ne podržava kaznu reditelju Panahiju