robin williamsRobin Vilijams je i u 62. bio dete

Suprug Rebeke Spenser, prijateljice i lične asistentkinje Robina Vilijamsa, koja ga je pronašla mrtvog u sobi, objavio je na Fejsbuku dirljiv omaž preminulom glumcu.
U svojoj poruci, Den Spenser govori o „usamljenom dečaku“, pasioniranom ljubitelju igračaka.
Oni koji su slavnog komičara vezivali za ulogu Petra Pana, dečaka koji nije hteo da odraste, nisu ni slutili koliko su bili blizu istine. Vilijams je obožavao igru i nikada se nije odvajao od igračaka iz svog detinjstva koje su imale posebno mesto u njegovoj kući.
Pišući s poštovanjem i divljenjem prema svom prijatelju, Spenser daje uvid iz drugačijeg ugla u Vilijamsovu borbu sa teškom depresijom.
„Kao dete, bio je večito usamljen, igrajući se u sobi sa svojim malim vojnicima, svojim najboljim drugarima, dok su njegovi roditelji bili odsutni zbog posla“, navodi Sprenser.
Nikada se nije odvajao od ovih igračaka za koje je napravio posebne vitrine u svojoj kući. Mnogo kasnije, otkrio je ratne video igrice. Ne postoji igrica koju nije posedovao. Igrao se vojnika sve do svoje 62. godine, objašnjava Spenser.
„Zbog te svoje strasti, prozvali smo ga ‘spasilac sveta'“, navodi on, dodajući da je glumac odlazio i na prava ratišta, u Afganistan i Irak, da bi zabavljao trupe.
„To je bio njegov način da se oduži vojnicima iz svog detinjstva“, istakao je on.
„Njegova poslednja bitka nam je svima slomila srce. Da ste samo videli rat koji ga je izjedao. Borili smo se s njim, ali je on ipak izgubio bitku. Naš heroj je položio oružje, rekao zbogom oružju“, zaključio je Spenser.

Povezana vest:  U toku pripreme za film o Vitni Hjuston