princ_persijeDžejk Džilenhol bi voleo da opet bude persijski princ

 

Džejk Džilenhol (Jake Gyllenhaal) je izjavio da želi da ga „malo manje shvataju ozbiljno“ kao glumca i da bi voleo da film „Prince of Persia“ preraste u franšizu.

Džilenhol (29), najpoznatiji po ulogama u dramama kao što je bila „Planina Broukbek“, rekao je da bi za njega bila „čast“ kad bi heroj kojeg on igra postao popularan, preneo je BBC News.

Povezana vest:  Dženifer Lorens otvara vrata sveta koji još nismo videli

Film „Prince of Persia“ zasnovan je na video igrici, a glumac je naveo da mu ne bi smetalo da „ostane zakucan“ u toj roli. „Volim da zamišljam kako mi deca dobacuju: ‘Ti si persijski princ'“, dodao je.

-Želeo sam da ispunim san iz detinjstva da igram u onakvim filmovima kakve sam voleo da gledam, kao što je bio ‘Robih Hud’ sa Erolom Flinom (Errol Flynn) – objasnio je.

Povezana vest:  Meril Strip nagrađena za doprinos američkoj kulturi

Majk Njuel (Mike Newell), koji je režirao „Prince of Persia“ priznaje da je u početku bio rezervisan prema Džilenholu kao akcionom heroju.

Britanski režiser kaže da se glumac „ubio“ radeći na ulozi, uključujući fizičke vežbe i savladavanje britanskog akcenta.

Džilenhol i britanska glumica Džema Arterton (Gemma) već su potpisali ugovor za snimanje nastavka, ali producenti su ih upozorili da će od uspeha prvog nastavka „The Sands of Time“ zavisiti da li će biti nastavka.

Povezana vest:  Ciklus predavanja: ZAŠTO TAKO RETKO? - Drugo predavanje: "Omladinski film u Srbiji"

Producent ostvarenja „Prince of Persia“ je Džeri Brukhajmer (Jerry Bruckheimer) koji stoji iza franšize „Pirati sa Kariba“ sa Džonijem Depom (Johnny Depp).

Britanska premijera doživljaja persijskog princa je u nedelju, u Londonu.