Gerard DepardieuBiografija Žerara Depardjea u stripu

Žerar Depardje postao je junak stripa koji predstavlja svojevrsnu biografiju slavnog francuskog glumca, u vidu anegdota i prigodnih priča o njegovom životu.
Autor stripa, belgijski crtač Serđo Salma, izjavio je za pariski Figaro, da je želeo da priredi omaž 65-godišnjoj ikoni francuskog filma.
Strip, koji bi u prodaji trebalo da se pojavi krajem septembra, obuhvata period od Depardjeovog detinjstva, preko njegovih brojnih uloga, poput Sirana de Beržeraka i Obeliksa, do današnjih dana.
Salma je sa puno humora, ali i ljubavi prikazao živopisnu pustolovinu glumca koji se pored filma bavio i vinogradarstvom i ugostiteljstvom, a u međuvremenu je postao ruski državljanin i Putinov bliski prijatelj.
Čak i kada mu se pomalo podsmeva, Salma ostaje pre svega veliki Depardjeov poštovalac.
-Nerado sam slušao kritike na njegov račun. Depadje je proživeo hiljade života, to je tragična i istovremeno komična ličnost, čiji je život dramska predstava. Pravio je gluposti, ali je veliki glumac, njegova karijera je besprekorna – kazao je Salma.
-Žerar je glumac koji ima nos. Bilo da je reč o njegovim ulogama ili gastronomiji, njegov nos je značajan organ – objasnio je belgijski crtač razlog što je ionako veliki Depadjeov nos, nacrtao još većim.

Povezana vest:  Satnica filmskog festivala Cinema City