covek ptica

Ostvarenje „Čovek ptica“ kandidat za Zlatnog lava u Veneciji

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua „Čovek ptica – Neočekivani uspeh neznanja“ (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance), u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, otvorio je 71. Venecijanski filmski festival. Sudeći po reakcijama brojnih filmskih kritičara i publike nakon premijernog prikazivanja, postavio je visoke standarde za ostale filmove koji će biti prikazani u narednih devet dana.

Premijeri filma u Veneciji pored Kitona, prisustvovali su i Edvard Norton, Ema Stoun, Ejmi Rajan, kao i reditelj filma Alehandro Gonzalez Injaritu koji nije mogao da sakrije oduševljenje.

Majkl Kiton u filmu „Čovek ptica“ tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera. Proganja ga lik filmskog superheroja „Birdman-a“ koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

“Čovek ptica“ je crna komedija u kojoj pored Kitona igraju Edvard Norton, Zak Galifijanakis, Ema Stoun i Naomi Vots. Kiton se proslavio u filmovima „Betman“, „Povratak Betmena“ i „Mnogo buke ni oko čega“.

Meksički reditelj Injaritu je svetsku slavu stekao filmovima „Babel“ i „21. gram“.

Domaća publika biće u prilici da gleda film „Čovek ptica“ u martu sledeće godine u bioskopima.

Povezana vest:  PREMIJERA PARADE U SAVA CENTRU, Veoma dobar prijem "Parade" kod publike