George Clooney

Kluni režira film o skandalu prisluškivanja u Britaniji

Američki glumac i reditelj Džordž Kluni režiraće film o skandalu o telefonskom prisluškivanju koji je potresao Veliku Britaniju od 2011. godine, objavio je studio Soni pikčers (Sony Pictures). Film „Hakerski napad“ (Hack Attack) biće adaptacija istoimene knjige novinara lista Gardijan o skandalu vezanom za medijsku imperiju američko-australijskog magnata Ruperta Merdoka koji je doveo do gašenja tabloida Njus of d Vorld (News of the World) tada najprodavanijeg lista u Velikoj Britaniji. 
Priča govori o „lažima, korupciju, ucenama na najvišem nivou u vladi, od strane najvećeg londonskog lista“, komentarisao je Džordž Kluni u saopštenju koje je sinoć izdao Sony Pictures. Producent je ukazao da je Kluni, koji je sin novinara, posebno zainteresovan za ulogu novinarstva u našim životima. 
Snimanje filma počeće iduće godine. Skandal o prisluškivanju obelodanio je bliske veze između Merdokove imperije i političara, i beskrupuloznih metoda britanskih tabloida. 
Otkriveno je da su prisluškivane mnoge poznate ličnosti uključujući Kejt Midlton, sadašnja supruga princa Vilijama, ali takođe i glumce Danjela Krega i Džuda Loua, između ostalih. 
Merdok je zatvorio list News of the World 2011. godine posle otkrića da je list ilegalno došao do telefonskih poruka jedne ubijene učenice. 

Povezana vest:  U planu spektakl o Betmenu