Francuske-Komedije-sep-2014Vikend francuske filmske komedije u DOB-u i Fontani

Vikend francuske filmske komedije biće održan od 12. do 14. septembra u velikoj sali Doma omladine Beograda (DOB) i u bioskopu „Fontana“.
Program organizuje DOB u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
Za ovu reviju odabrani su novi filmovi za svačiji ukus – romantične, ali i crne komedije, „otkačene“, intelektualne…, navodi se u najavi.
Na otvaranju u petak uveče u DOB-u (i u subotu reprizno u „Fontani“) biće prikazan film iz ovogodišnje produkcije „U dvorištu“ (Dans la cour).
Reditelj je Pjer Salvadori, a igraju Katrin Denev, Gistav Kervern, Fedor Atkin.
Prema sinopsisu, Antoan je muzičar koji sa 40 godina donosi odluku da stavi tačku na svoju karijeru. Nakon nekoliko dana lutanja, pronalazi posao domara. Stanarka zgrade Matilda uočava pukotinu na zidu svoje dnevne sobe. Malo po malo, njena briga raste i pretvara se u opsednutost: šta ako se zgrada sruši?
„Inteligentan, živopisan, neodoljivo smešan sa dvoje veličanstvenih glumaca na vrhuncu svojih karijera, film koji će vas vrlo lako od urnebesnog smeha dovesti do suza“, ocenio je kritičar lista „Le Parisien“.
Slede filmovi „Vetar u listovima“ iz 2012. godine, u režiji Karin Tarđe, „Radiostars“ (2012.) Romena Levija i „Devojka sa proslave 14. jula“ (2013.) Antonena Peretžatkoa.

Povezana vest:  Razvode se Lora Dern i Ben Harper