ROBIN _HUD_  1Premijera filma “Robin Hud” 12. Maja u Sava centru

 

Premijera filma „Robin Hud“ biti održana 12. maja u 20.30h, u Sava centru. Narednog dana film stiže na redovne repertoare svih bioskopa.

Oskarovac Rasel Krou  ponovo se ujedinio sa rediteljem blokbastera „Gladijator“, filmskom legendom Ridlijem Skotom, kako bi snimili epsku akcionu-avanturu „Robin Hud“. Priča govori o legendarnoj figuri generacijama poznatoj pod imenom „Robin Hud“, čiji su podvizi istrajali u popularnoj mitologiji i raspaljivali maštu onih koji su delili njegov duh pravedništva i avanture.
U Engleskoj 13. veka, Robin i njegova družina razbojnika suprotstavili su se korupciji u lokalnom selu i poveli su bunu protiv krune koja će zauvek promeniti ravnotežu sile između kralja i njegovih podanika. I bilo da ga doživljavate kao odmetnika ili heroja, jedan čovek skromnog porekla postaće večni simbol slobode za svoj narod.

Povezana vest:  Prodaje se kuća Elizabet Tejlor

“Robin Hud” prati život eksperta u streličarstvu, koji je ranije bio zainteresovan samo za samoodbranu, od služenja u vojsci kralja Ričarda u ratu protiv Francuza. Posle Ričardove smrti, Robin odlazi u Notingem, grad koji pati zbog korupcije despotskog šerifa i preteranih poreza, gde će se zaljubiti u smelu udovicu Lejdi Marion (oskarovka Kejt Blanšet „Avijatičar“, „Elizabet“), ženu koja je skeptična po pitanju identiteta i motivacija ovog razbojnika iz šume. U nadi da će zadobiti ruku gospe Marion i da će spasiti selo, Robin će sastaviti bandu čije se smrtonosne veštine mogu meriti samo s njihovom željom za životom.

Povezana vest:  Šon Pen i Šarliz Teron uskoro u braku?

Zbog toga što im je zemlja oslabljena zbog decenija provedenih u ratu pod neuspešnom vladavinom novog kralja, Robin i njegova družina krenuće u još veću avanturu. Ovaj neočekivani heroj će sa svojim saveznicima dati sve od sebe da spreči da se njegova zemlja ne upusti u krvavi građanski rat i da još jednom vrati slavu Engleskoj.

Povezana vest:  Počasna Zlatna palma Bernardu Bertolučiju

Pored Rasela Kroua i Kejt Blanšet, u filmu igraju još i Vilijem Hert („The Good Shepard“, „A History of Violence“), Mark Strong („Šerlok Holms“), Oskar Ajzak („Body of Lies“, „Če“) i mnogi drugi.

Podsećamo da će film „Robin Hud“ istog dana otvoriti i ovogodišnji Kanski festival.