Branio-sam-Mladu-Bosnu-Glogovac-i-RakocevicPremijera filma „Branio sam Mladu Bosnu“ 14. oktobra u Sava centaru

Premijera filma Branio sam Mladu Bosnu, održaće se u utorak, 14. oktobra u 20.30 sati u Sava centru.
Dan kasnije film će imati novosadsku premijeru u bioskopu Arena Cineplex, a od 16. oktobra naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru svih važnijih bioskopa širom Srbije.
Ovo dugometražno ostvarenje scenariste i reditelja Srđana Koljevića, snimljeno je u produkciji „Košutnjak filma“ i Filmskog centra Srbije i RTS-a. Distributer filma je Art vista.
Rađen po dokumentarnim podacima, film prati životnu priču koja je ostala u senci atentata na prestolonaslednika Franca Ferninda, 28. juna 1914.
Centralna figura koja objedinjuje sve protagoniste jednog od najbitnijih događaja u istoriji je advokat Rudolf Cistler, koji je, po službenoj dužnosti, branio Gavrila Principa i 24 njegova druga iz pokreta Mlada Bosna. Reč je mladom i časnom čoveku koji je pravničkom veštinom uspeo da odbrani štićenike, ali ne i da ih oslobodi. Filmska priča snimljena je u formi sudske drame.
Glavna uloga poverena je Nikoli Rakočeviću, a ostale uloge tumače: Vuk Kostić, Nebojša Glogovac, Vaja Dujović, Dragan Petrović, Miloš Đurović, Marko Grabež, Marko Pavlović, Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Milan Marić, Vučić Perović, Branislav Lečić, Novak Bilbija, Radoslav Milenković, Branislav Tomašević…

Povezana vest:  Uhapšen Nikolas Kejdž