necujno 2014Festival kratkog podvodnog filma u DOB-u
 
Drugi festival kratkog podvodnog filma biće održan 12. i 13. oktobra u Domu omladine Beograda (DOB), najavili su danas organizatori – Asocijacija ronilačkih instruktora i DOB.
Naziv festivala je „Nečujno“, što asocira na mir i spokoj pod vodom, a i na to da su filmovi su bez reči.
Teme kratkih ostvarenja (do 12 minuta) su podvodna elokologija, ekosistem, staništa raznih vrsta biljaka i životinja, zaštita voda, retkih vrsta, koralnih grebena, ronilačke destinacije, olupine aviona i brodova, ronjenje na dah, ronjenje sa aparatom, edukacija dece i odraslih…
Ovim festivalom organizatori žele da gledaocima svih generacija pokažu svet koji do sada nisu videli, da dočaraju osećaj vode, da ih zainteresuju za podvodni svet i očuvanje naše planete.
Autori filmova su iz celoga sveta – Austrije, Rusije, Amerike, Španije, Italije, Portugala, Meksika, Turske, Velike Britanije, Izraela, Južne Afrike, Slovenije, Francuske, Nemačke, Holandije, Tajlanda i drugih zemalja, kao i iz Srbije.
Pored filmskoh projekcija, na programu je takmičenje u podvodnoj fotografiji. Radovi će biti izloženi u holu DOB-a.
Prateći sadržaji su dečija likovna radionica i dečija ronilačka radionica, radionice ronjenja za odrasle, predavanja, izložba slika, muzej stare ronilačke opreme, štandovi ronilačke i plivačke opreme, morskog nakita, vaterpolista, avantura parka…
Organizatori ističu i da se festival organizuje bez ikakvog budžeta, samo iz ljubavi, sopstvenim radom, uz pomoć prijatelja, instruktora ronjenja i zaljubljenika u podvodni svet.
Povezana vest:  Šta nam donosi film Sucker Punch 3D?