hobit 3 plakat 2GANDALF I HOBITI KAO BEZBEDNJACI U AVIONU?
 
Kako biste reagovali kada bi videli da Vam Gandalf ili Bilbo Bagins objašnjavaju mere predostrožnosti kada uđete u avion?
Novozelandska nacionalna avio kompanija predsatvila je svojim putnicima , sigurni smo , do sada najinteresantniji „safe video“. Svi smo navikli da kada sednemo u avion prvo što vidimo na info-ekranima budu suvoparni i dosadni video materijali koji nam objašnjavaju šta je neophodno preduzeti za slučaj problema pri letu. Ovi video materijali često umeju da izazovu nelagodu kod putnika. Avio kompanija sa Novog Zelanda rešila je da stane na put tome i da i ovaj deo putovanja učini putnicima što zaninljivijim. U saradnji sa Weta Digital-om i kompanijom Warner , studijima koji su pred publiku doneli serijale „Hobit“ i „Gospodar Prstenova“ , snimili su specijalni „safe video“ koji se može videti na letovima novozelandske avio kompanije. Na ovaj korak odlučili su se neposredno pred premijeru završnog dela serijala o Hobitu: HOBIT : BITKA PET ARMIJA koji ulazi u domaće bioskope jedanaestog decembra.
Poznato je da se studio Pitera Dzeksona (reditelja „Hobita“) nalazi upravo na Novom Zelandu te i da je velikih deo dosadašnjih filmova snimljen upravo tamo koristeći magične predele ove zemlje.
U ovom videu likovi iz Tolkinovih dela objašnjavaju putnicima šta je neophodno raditi u slučaju nezgode
Nećemo vam više prepričavati ako izgledaju već ćemo vam ih i specijalno predstaviti OVDE!
Povezana vest:  Kratki film Maše Šarović otvara program Petnaest dana autora Kanskog filmskog festivala