Zagreb film festival ekipa filma nicije dijete Nagrada publike za „Ničije dete“ na festivalu u Zagrebu

Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je HT Nagradu publike za najbolji dugometražni fiilm na 12. Zagreb Film Festivalu, saopštila je danas producentska kuća „Art & Popcorn“ iz Beograda.
Ovaj film je 19. oktobra otvorio program festivala u Zagrebu, uz odlične reakcije publike, kao i puno pohvala u hrvatskim medijima.
Nagrade 12. ZFF-a biće uručene večeras, ali Ršumović na žalost nije u mogućnosti da prisustvuje. On je trenutno gost Abu Dabi Film Festivala, gde se „Ničije dete“ prikazuje takođe večeras u okviru selekcije New Horizons, u društvu veoma kvalitetnih ostvarenja iz celog sveta.
Direktor ZFF-a Boris T. Matić je za „Ničije dete“ rekao da je to „sjajan film inspirisan stvarnim događajem i napravljen u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, odlično snimljen, režiran i odglumljen“.
Matić je ocenio da je Ršumović „uspeo da ovu fantastičnu priču ispriča na divan način“.
Film „Ničije dete“ je juče imao premijeru u Grčkoj, u okviru takmičarskog programa 27. izdanja festivala Panorama of European Cinema, koji je počeo 16. oktobra u Atini.
Pre dva dana održana je i projekcija ovog filma na Serbian Film Festivalu u Sidneju.
Tako se nastavlja uspeh ovog ostvarenja, započet nagradama prilikom svetske premijere na ovogodišnjem festivalu A kategorije u Veneciji.

Povezana vest:  Film "PROKLETI PAS" scenariste i reditelja Dragana Pešikana premijerno 17. oktobra