kristijan bejl mark volberg bokser

Kristijan Bejl odbio da igra Stiva Džobsa

Britanski glumac Kristijan Bejl odbio je ulogu Stiva Džobsa u filmu o osnivaču američke kompanije Epl, preminulom 2011. godine, piše danas američki list Varajeti. 
-Posle preliminarnih razgovora, Bejl je odlučio da ne učestvuje u biografskom filmu reditelja Denija Bojla u produkciji kuće Soni – navodi list. 
List Holivud riporter takođe danas piše da je Bejl odustao od filma, navodeći da „nije dobar izbor za scenario filma“. Scenarista Aron Sorkin izjavio je pre mesec dana da je Bejl pristao na ulogu, dodajući da je za taj film potreban najbolji glumac, a to je Kristijan Bejl. 
Produkcijska kuća Soni sada traži novog glumca, pošto je ulogu, pre Bejlija, odbio i Leonardo DiKapriom jer igra u novom filmu Alehandra Gonsalesa Injaritua „Povratnik“ (The Revenant) koji izlazi 2016. godine. 
Belj (40) poznat je po ulozi Brusa Vejna u nekoliko nastavaka filma „Betmen“. Počeo je karijeru s 13 godina, ulogom u filmu Stivena Spilberga „Carstvo sunca“ (Empire of the sun) iz 1987. godine. Pozitivne kritike pobrao je ulogama u filmovima „Američki psiho“ iz 2000. godine i „The Machinist“ iz 2004. godine, za koju je morao da smrša oko 30 kilograma. 
Bejl je glumio i u filmovima „Ekvilibrium“ (2002), „Prestiž“ (2006), „Mračni vitez“ (2008), „Terminator: Spasenje“ (2009) i „Američka prevara“ (2013). 
Džobs (1955-2011) bio je jedan od osnivača i glavni rukovodilac Epla. Smatran je jednom od vodećih ličnosti u industriji računara i zabave. 

Povezana vest:  Film "Intervju" od danas na internetu