Najkracci danPrijavi se na konkurs sa filmom do 3 minuta na temu „Najkraći dan“

“Filmkultura“ poziva sve zaljubljenike u film da snime film do 3 minuta na temu “Najkraći dan“ i prijave ga na konkurs. Tema filma se odnosi na najkraći dan u godini.

Uslovi prijave su da film bude autorski rad i da ne bude duži od 3 minuta. Prihvataju se filmovi snimani različitim uređajima i različitih žanrova.

Povezana vest:  Film „Crni labud“ prikazan u Narodnom pozorištu

Najbolji filmovi biće prikazani 21.12.2014. u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije “Najkraći dan“, a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada. Rok za prijave je 3. decembar.

„Najkraći dan“ je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju organizuje „Filmkultura“ u saradnji sa ustanovama kulture – partnerima, a uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministrstva kulture i informisanja i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Održava se 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom Evrope i sveta u cilju afirmacije ove filmske forme. Ova inicijativa već godinama živi u čitavom svetu, a prošle godine je prvi put uspešno realizovana i u Srbiji.

Povezana vest:  Hilari Daf u ulozi starlete

Ovogodišnji “Najkraći dan“ će biti održan u jedanaest gradova širom Srbije (Beograd, Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo, Pančevo).

Uputstvo za slanje filma;

Link I šifru za link sa prijavljenim filmom slati na adresu [email protected]

Potrebno je da se film prethodno postavi na Youtube ili Vimeo sa opcijom „private“.

Povezana vest:  Ron Hauard planira seriju po Mračnoj kuli

Više o manifestaciji „Najkraći dan“ možete saznati ovde (http://www.filmkultura.org/sr/vesti/27/konkurs-za-filmove-do-3-minuta-na-temu-najkraci-dan), kao i na posebnoj stranici manifestacije „Najkraći dan“ (http://www.najkracidan.com )