goldfinger-dvdŠirli Bejsi: Dve pogrešne note u pesmi „Goldfinger“

Slavna britanska pevačica Širli Bejsi priznala je da je otpevala dve pogrešne note u pesmi „Goldfinger“ iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu.
Pedeset godina kasnije, greška je ispravljena i nova verzija poznate teme iz trećeg nastavka franšize o agentu 007 našla se na njenom novom albumu „Hello Like Before“.
„Svi će sada želeti da čuju te dve pogrešne note u originalu“, prokomentarisala je Bejsi u šali.
„Meni su one oduvek zvučale pogrešno i nikada nisam mogla da se s tim pomirim“, kazala je ona, dodavši da niko osim nje to nije primećivao.
„Sada zvuči kako treba i drago mi je što smo je ponovo snimili“, navela je 77-godišnja pevačica, prenosi BBC.
Novi album Širli Bejsi „Hello Like Before“ izdat je početkom ove sedmice, povodom 60-godišnjice njene karijere.
Snimljen u legendarnom studiju Ebi Roud, album sadrži neke od najlepših numera 20. veka, među kojima su „Englishman In New York“ Stinga, „Wild Is The Wind“ Nine Simon, „Hey Jude“ Bitlsa i „It Was A Very Good Year“ Frenka Sinatre za koju je Bejsi rekla: „Kada sam imala 17 godina bila sam premlada da je pevam, isto tako i sa 21, pa 35… Morala sam da sačekam sve ove godine da bih je napokon snimila“.
„Goldfinger“ je bila glavna tema istoimenog filma iz 1964. sa Šonom Konerijem u ulozi Džejmsa Bonda.
Pesma je te godine dospela na drugo mesto Bilbordove liste hitova gde se zadržala pune četiri nedelje. Uvrštena je i na listu 100 najboljih filmskih pesama Američkog filmskog instituta kao i u Gremijevu kuću slavnih.

Povezana vest:  Žena sa slomljenim nosem pobednik festivala u Lećeu