naomi_wattsNaomi Vots kao Merilin Monro

 

Naomi Vots glumiće Merilin Monro u biografskom filmu zasnovanom na kontreverznoj knjizi o životu najslavnije holivudske plavuše.

Knjiga „Plavuša“ (Blonde) podigla je veliku prašinu prilikom objavljivanja 2000. godine. Autorka Džojs Kerol Outs, najprodavaniji američki pisac, je na 700 stranica iznela najsočnije detalje ljubavnog života filmske dive.

Ova biografija u kojoj se muškarci u Merilininom životu spominju isključivo pod nadimcima – „bivši sportista“ (Džo Dimađio), „pisac“ (Artur Miler) i „predsednik“ (Džon Kenedi), vrvi od vrućih scena poput one u kojoj glumica vodi ljubav sa američkim predsednikom dok on telefonom razgovara sa Fidelom Kastrom.

Povezana vest:  Džoni Dep: Izgradio sam karijeru na neuspelim filmovima

Outs je za svoju knjigu, koja je bila nominovana za Pulicerovu nagradu, rekla da nije istorijski tačna u svakom detalju, ali sadrži „poetsku istinu“.

Film o Merilin Monro sa Naomi Vots u glavnoj ulozi počeće da se snima u januaru 2011, saopšteno je na Kanskom festivalu.

Film, u režiji Endrjua Dominika, pratiće život ove možda najveće holivudske ikone 20. veka od njenih skromnih početaka kao Norme Džin Bejker do transformacije u mitsku Merilin.

Povezana vest:  Oženio se Alek Boldvin

Merilin Monro je umrla 1952. u 36. godini. Glumila je u nekoliko kultnih filmova kao što su „Neki to vole vruće“, „Autobuska stanica“ i „Muškarci više vole plavuše“.

-Zašto je Merilin Monro najveća ženska ikona 20. veka? Za muškarce, ona je predmet seksualne želje kojoj je očajnički potrebna zaštita. Za žene, ona je simbol svih nepravdi koje one trpe. Ona je sestra, Pepeljuga, prinuđena da živi u pepelu – kazao je Dominik među čijim filmovima je i „Ubistvo Džesija Džejmsa“ sa Bredom Pitom u naslovnoj roli.

Povezana vest:  Porno banda u hrvatskim bioskopima i na festivalu u Bostonu